Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Selamünaleyküm arkadaşlar benim opel asra g edition arabam var tüp sorunu var km'ye 40krş yakıyor kaçtane tamirciye götürdüm sorunu bulamadılar ne yapmam gerek?
Selamünaleyküm arkadaşlar benim opel asra g edition arabam var tüp sorunu var km'ye 40krş yakıyor kaçtane tamirciye götürdüm sorunu bulamadılar ne yapmam gerek?
Aleyküm Selam Kitinizin markası, ve sürüş tarzınız nasıl ? Benzinde sanırım aracınız 9,5 10 lt arası yakıyor, eğer agresif kullanıyorsanız normal geldi bana.
Aracınızın fabrika yakıt tüketimi değerlerine bakın.
+1-2 ekleyip 1.2 ile çarpın.
Sonuç lpg yakıt tüketimi değeriniz.
Misal :
Aracınızın fabrika yakıt tüketimi değeri 8 litre. Aşağı yukarı her araç gerçek yolda fabrika değerinden fazla yakar. Biz bunu biraz iyimser yaklaşıp 9 kabul edelim.
Lpg benzin tüketimine nazaran %10-20 fazla tüketilir.
Bu şartlarda aracın yakıtı 10-12 litre bandına çıkar.
Aracınız fazla yakıyor. Ancak nasıl ölçtünüz. Trafik yoğunluğu ve Trf Işıkâlarında beklemeler etkiler. Ayrıca ölçmek icin depo boşken 10-15 tl lpg alın bitene kadar gidip o şekilde ölçün. Asla üstüne tamamlayarak ölçmeyin.
Aracınız fazla yakıyor. Ancak nasıl ölçtünüz. Trafik yoğunluğu ve Trf Işıkâ��larında beklemeler etkiler. Ayrıca ölçmek icin depo boşken 10-15 tl lpg alın bitene kadar gidip o şekilde ölçün. Asla üstüne tamamlayarak ölçmeyin.
Lpg dolum pompalarinda 2-3 litre eksik ya da fazla dolum hatasından bahsediliyor. Eğer böyle bir şey olursa 10-15 liralık gazla yapılan ölçümde hata payı yüksek olacaktır.
Onun yerine depoyu tam doldurup, km sıfırlayip, depo bitene kadar kullanıp, tekrar doldurarak ölçmek daha iyi olmaz mı?
Yakıt aldığın yer sağlam olmazsa her aşamada yaparlar. Ben su an dizel kullanıyorum ama lpg li araçlarımda herzaman lpg yi fuller bitene kadar kullanırdım daima 37-37,5 litre gaz basarlardı. iki petrolde 40 litre bastılar olay çıkarttım. Birdaha da gitmedim. Shelleden şaşmam olmadı bp veya po