turbo hortumu

ahmetc669

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
ustam araç 2003 vectra dizel arıza lambası yanınca servise götürdüm arıza kod.p0234 serviste baktılar turbodan çıkıp aşağıda radyatörün altına giren kalın hortum daha öncede birkaç kez servise gitmiştim hiç dikkat çekmiyordu aldığım arkadaş herhalde hortum delinmiş ordan hortumu kesip araya çelik boru koyup iki ucundan kelepçeyle sıkmış arızayı gidermek için önce bu hortumu değişip olmazsa sırasıyla başka parçaların değişmesi gerektiği söylendi merak ettiğim hortumun parçalı olması arıza lambasını yakarmı birde orjinal hortum 250 tl yansanayi 100 tl yan sanayi hortum turboya zarar verirmi yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

yamali olmasi birsey farketmez madem araya boru koyup kelepceleyecek neden olmasin... eger ariza silindikten sonra hala ariza p0234 gösterise motoru calistirip biri gas versin biride önden baksin bir yerden basinc kaciriyormu (üfürme sesi geliyormu)....belki turbo da catlak olabilir insallah yokturda... iste bakin usta ile..
gecmis olsun

turbodan intercoolera giden boru o kadar bara maruz kalan bir hortumu nasıl o kadar dandik yaparlar anlamam bulunmuyorda benimde aynı şekilde 2 yıldır yamalı kullanıyorum sorun yok yalnız çelik boru yerine esnekliği olan turbo hortumu kullanılsa daha iyi olur diye düşünüyorum

beyler cevaplar için teşekkürler turbo hassas bir parça olduğu için kafama takılıyor ben bu hortumu değişmeden rahat edemiycem

en saglıklı olan hortumu değiştirmek Gibi Gözüküyor.ama Ek olayıda iyi yapılırsa problem çıkarmaz aslında.ayrıca çok esnek hortum gücü düşürür dayanıklı silikon hortumlar var turbolar için özel yapılmış Birde onlara bakın isterseniz Belki Daha ucuz Yollu olabilir.

Birşey Değil Geçmiş olsun.

Geri