:help: selam arkadaşlar yaklaşık bir aya yakındır aranızda bulunuyorum. sorunlarıma uygun başllıklar altında birazda olsa bilgi sahibi oldum. Ben daha önceden renocuydum, daha yeni bir senellik opelciyim. Reno hakkında ciğerini değil ciğerini sökecek kadar bilgi sahibiydim . Şimdi : Nasılki bir bebeği kucaklarken incitmemek için özen gösterirsen o duruma düştük.formda ayni konuların tekrarı istenmemektir . Benim sorunlarım biraz farklılık arz etiğinden yeni konu kabülü dileğiile açmışbulunuyorum. öce aracımın tanımını yapayım: astra cd hb model 2000 motor x16xl 77000km de gereken bütün bakımları yapılmış. subob ayarı ve carbon cleaner hariç.lastiklerini contenesyanol perfonmas yapılmış akü yenilenmiş olarak aldım. Tabiki tech 2 cihazına bağlatarak incelemeden sonra.Bakımı yapılan yerden bilgi sayar çıktısı aldım dökümanlar mevcut. yağ değişiminde 10 / 40 totol yağı konulmuş,artı Mos 2 süper yağlayıcı ilave edilmiş .Şimdi yardım konularını arz edeyim: 1000 km de 1litre yağ eksilme. konulan bu yağlar ile 7500 km yapyım . zamanzaman kontrellerimde durumda bir değişiklik olmadı noksanlık yoktu.(Bakımı yapılan yer sırf opel değil mersedese kadar bakım yapılan karma bir özel servis ) yağ değşimi ni özel opel servisinde yaptırdım . Konulan orjinal gm yarı sentetik yağ.yeni yağ ile bir zaman sonra 250 km uzun yol yaptım . yolda bilgisayarda yağ kontrolü belirdi durum çok kötü yağuçmuş nazillide sanayiye uğradım özel opel servisi NOKSANLAŞAN YAĞ 1000 km de BİR LİTRE .Hiç biryerden kaçak yok soğutma suyu normal kaçak yok .motorda neyolda nede aldığımdan buyana kadar hararet olmadı . Performasındada değişiklik yok.eksozdan çıkaan duman normal yağ yıne orjinali ile tammlandı 220km uzun 100km şehir içi toplam 320 km yol yapıldı değişeni yok. yağ tamamlası yapan ustalar şuanada normal ama bu önce kullanılan yağ ve katkıdan yapabilir bundan sonra iki veya üç kez değişimden sonra normale dönebilir takibe al devam ederse sibop lastiklerini düşündürüyor dedi. izmire dönüşte birkkaç yere daha gittim hemen açalım diyorlar , cihaza bakmadan bu neiş ? Bu neden kaynaklanabilir ?ikiyağ değişimini bekleyeyimmi? 2- ci arızaise 180 km de eksoz emisyon arıza ışığı yanıyor.Düşük km de de gidilse sönmüyor istop edip üçveya dakika sonra çalıştırınca kayboluyor.birdaha 180 ni bulana kadar yanmıyor. EGR Valfi ni düşündüm yapılan bakımlardada ellenmemiş. Kendimde pilastik kapağı söktüm balata temizleyicisiile valfinın somunlarını temizledim anahtar vurulmamış . acaba oksijen sensörümü? Yukarıdada belirttiğim gibi şimdilk bebek muamelesi yapıyoruz.Çok kişi kafamı karıştırdı cihaza bağlamadan ampul bile değiştiremessin diyor saçmalık. parçaların çoğu beyin ile ilintili ama bukadarda olmaz her halde . Örneğin egr le valfini söküp temizliğini yaparsam beyne hasar verirmi? veya üzerindeki soketleri sökmeden temizliğini yapsam sonuç ne olur.? bunu yapabilirmiyim.? Zizlerden gelecek bilgi ,öneri ve yardımlarınızdan sonra Tech2cihazı ile kontrolden sonra bayram ertesi çaresine bakmayı düşünüyoum. Şmdiden kurban bayramınızı kutlarım. ALLAHın selamı ve bereketi üzerinie olsun .(Şuandaki kilometresi90300)