uzmanlar yardımcı olabilir mi??

türktelekom

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar daha önce foruma yazdım açık hava filtresi için...
2003 h kasa astra aracım var.sıralı lpg sistemi var.gecenlerde hava filtresi taktım ses için deneme amaçlı nekadar alabilirim diye.orjinalinde çift susturucu var aracın ben teke düşürdüm.yani azda olsa hafif ses alıyorum.filtreyi taktık ve değişiklik hiç olmadı desem yeridir.bir kaç kişiye sordum astra nın emiş gücü az dediler.araba 16v emiş gücü ile ne alaka diye düşünmedim değil.birkaç tuning yerine sordum tatmin edici yanıt alamadım...:cry:
bilgisi olan yada taviyesi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olursanız sevinirim.sorun nerede?? simota yada k&n gibi filtrelerde değişiklik olur mu??zannetmiyorum gibi geliyor.eğer öyle ise sorun nerede???
şimdiden ağzınıza sağlık....

Emme manifoldunuzun yapisi ile ilgili bu durum . Mesla her makinanin bir karakteri vardir.
subaru gt veya sti vs vs bunlarin sesi farklidir Evet Onlar motor sesi ama
sizin aracinizin emme manifoldu ve buna bagli kelebek vs vs aksamlarin O almak istediginiz sesi almaniz adina uygun gozukmuyor.
Zaten yanlis anlamayin ses icin Filtre koymak....
Bunu araciniza biraz daha fazla nefes aldirma mantigi ile yola ciksaniz daha iyi bir amac ortaya cikar .
tABIKI TARZLAR FARKLIDIR.
emme manifoldunuzun farkli Tune edilmis olani ile degistirdikten sonra Almak istediginiz ses cekilen hava debisi ve surati daha farkli olacagindan degisir.

Yani elinize bir gazete alin
Koca gazeteden bir kulah yapin cikisini kivirarak daraltin acin megafone gibi konusun bakin ses nasil farkedecek Buda ayni se iste
Kolay gelsin dileklerimle.

Okan abi diyorsa dogrudur.. + 1903
uzman in da houzze :):)

filtre taktığın yrein üstündeki siyah küçük kutu var onu aç 2 girişi var yvarlak oraya sert bişi uydur 2 girişide kapat yani, devir daim olmadan direk filtrene gelsimn jhhava zararı yoq sadece sesi azaltmak için kullanılan bir parça sonra ses nasıl çıkıo anlıcaksın ,)

Geri