Uzun süre, düşük km, Klima bakımı?

kaanrevan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Siteyi ziyaret et
2012 Temmuz çıkışlı aracımla toplamda 30.000 km yol aldim. Sıfır km aldığım aracıma daha önce hiç klima bakımı gazi vb. işlemleri yaptırmadım. Şuan 4-5 seviyede ancak soğutuyor.

Hoş öyle çok soğuğu seven aile değiliz ancak bu durum ileride bana daha ağır masraf olarak döner mı acaba? Bunun araca bir zararı olurmu acaba?

Sanayi de 120 TL ye bakım ve gaz dolumu yaptıklarını öğrendim. Bu fiyat çok değil mi?

polen filitresini filan değişin .arasıra klimayı çalıştırınki kompresör zarar görmesin

2012 Temmuz çıkışlı aracımla toplamda 30.000 km yol aldim. Sıfır km aldığım aracıma daha önce hiç klima bakımı gazi vb. işlemleri yaptırmadım. Şuan 4-5 seviyede ancak soğutuyor.

Hoş öyle çok soğuğu seven aile değiliz ancak bu durum ileride bana daha ağır masraf olarak döner mı acaba? Bunun araca bir zararı olurmu acaba?

Sanayi de 120 TL ye bakım ve gaz dolumu yaptıklarını öğrendim. Bu fiyat çok değil mi?

Siz sadece klima gazını için sanayiye gidin, gerisini kendiniz de halledersiniz israfa gerek yok.

Yıllar içinde klima gazı sistemden uçar gider ve düzenli olarak değiştirilmesi performansı hep yüksek tutar. Gazın bitmesinin bir zararı yok, işte sadece soğutma problemi olur o kadar.

Bu arada gaz dolumu yapıldıktan sonra ayda 1 kere en azından 15 dakika klimanızı en soğuk konumda çalıştırın.

Siz sadece klima gazını için sanayiye gidin, gerisini kendiniz de halledersiniz israfa gerek yok.

Yıllar içinde klima gazı sistemden uçar gider ve düzenli olarak değiştirilmesi performansı hep yüksek tutar. Gazın bitmesinin bir zararı yok, işte sadece soğutma problemi olur o kadar.

Bu arada gaz dolumu yapıldıktan sonra ayda 1 kere en azından 15 dakika klimanızı en soğuk konumda çalıştırın.

Ben de öyle yapacağım. Sanırım gazı doldurup, ne kadar eksikse ona göre ücret alıyorlar.

Peki gerisini kendiniz de halledersiniz dediğiniz nedir? Ayda 1 kere 6.seviyede klimayı açmak yeterli mi? Yoksa ekstra bakım gerekli mi?

Ben de öyle yapacağım. Sanırım gazı doldurup, ne kadar eksikse ona göre ücret alıyorlar.

Peki gerisini kendiniz de halledersiniz dediğiniz nedir? Ayda 1 kere 6.seviyede klimayı açmak yeterli mi? Yoksa ekstra bakım gerekli mi?

klimacılar gaz gramına göre değilde genelde sabit ücret alırlar. siz en güzeli ya yetkiliye gidin yada bosch car servise...dandik gaz kullanımı çok yaygın sanayide

Klimaya bakım olarak aşağıdakileri yapabilirsiniz.

1-) Polen filtresini temin edip kendiniz değiştirebilirsiniz. Zaten periyodik bakımda değişiyor ama değişmediyse en geç 6 ayda bir değiştirmek gerekiyor.

2-) Bir de havalandırma kanallarının temizliği var. Onun için köpükler var uzun ince esnek bir hortuma sahip ve kanallardan içeri sokup tetiğe bastıktan sonra yavaş yavaş geri çekiyorsunuz. Bu esnada kanallar köpükle doluyor ve bakteri ve küfleri yok ediyor. Detaylı kullanım talimatları yazar fakat ardından hava kanallarını kapatıp klimayı 15dk çalıştırmak, temizlenmesi için yeterli.

3-) Bir de bomba olarak tabir edilen ürünler var. Tetik mekanizmasına bastıktan sonra basınçlı kaptaki ürün bitene kadar püskürtme yapıyor. Kanallarda temizlik yaptığını iddia etse de köpük gibi yapması imkansız ve ben sadece temizlik ardından hoş koku bırakması adına bu işlemi yapıyorum.

Ayda 1 kere, en soğukta 10-15 dakikalık klima çalıştırmanız klima gazının sistemden sızmasını ciddi derecede engeller, o da bir nevi bakımdır ama klimaya yapılan esas bakım, klimanın sağlığı için değil sizin kendi sağlığınız için önemli :)

Geri