vectra 2.5 lpg sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aby
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aby

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar çok enteresan bir sorunla uğraşıyorum 2 sene önce 96 vectra cdx aracıma zavolli sıralı taktırdım bu zamana kadar sorunsuz kullandım fakat son birkaç aydır araçta geç çalışma sorunu başladı yani 5 sn marşa basıyorum ancak öyle çalışıyor (ki yaz kış yarım marşta çalışırdı).motorcu ustam sorun arabada değil tüpte benzinde kullan bakalım dedi nitekim aracı benzinde kullanınca araç 2 günde düzeliyor ve motor soğukkken bile tek marşta çalışıyor.tekrar düğmeye basıp tüpte kullanınca aynı gün geç çalışma sorunu başlıyor.başına böyle bir olay gelen oldumu acaba?tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.kayseride 2 tüpçüye gittim 2 side sorunun tüpte olduğunu kavradı ama yapamadılar

selam sorununz büyük bi ihtimal benznden lpgye gecme dercesi düşk olduğundan yapıyor.gecen sanayiye gitmiştim bizim arabınınki 30derece 20ye düşüttürmek istedm.usta bunun araba için sağlıklı olmadığını ve ilerde problemler yasamaya başlayacağımı söylemişti.bu problemlerde gec çalışma tekleme vs. gibi problemler.istersin lpgnizi taktırdığınız yere bi gidin dereceyi yükseltin derim.saygılarımla

Son düzenleme:
benzin seviyesi sürekli çeyrek deponun altında ise ve araç lpgde kullanılıyorsa pompa problem çıkartır ve araç benzinde zor çalışır; bir süre benzinde kullanınca düzelir; lpgde ike sıralı sistemler için üretilmiş olan pompa susturucu devreler var; ondan taktırıp pompayı değiştirirseniz sorun kalmaz; ya da benzin seviyesini biraz daha yüksek tutun...

kardeş tşk ederim ama benzinde kullandığım sürece araba kendini düzeltiyor ve sorunsuz biniyorum yani geç çalışma problemi falan olmuyor depo dipte ışık yansada pompada sorun yok taki düğmeye basıp lpg de kullandığım an geç çalışmaya başlıyor araba.anında bozuluyor yani.

Daha once bu konuyu açmıştım .

Arkadaşlar aracıma lpg taktırdım bir süre aracım sabahları çalışmama problemi yaptı 6 tane servise gittim sorunu bulamadı.En sonun da araştırmalarım sonucu problemi çözdüm aracın benzini yarım deponun altına düşünce zamanla rejineleşiyor ve sabahları ilk benzinle çalışırken araç benzin tukalımsı oldugundan pompa geri atıyor kontagı zorladıkç 5 kez alıyor ama gaza karısınca patlama yapıyor.

Kısaca çözümü aracın benzinini çeyrek depo altına düşürmüyecez 70 liralık gaz aldıgımızda 15 20 liralık benzin alıcazki problem yaşamıyalım artık tecrübeli oldum .

opel 12 woswagen 12 hyundai 22 litrenin altına düşünce problem zamanla başlıyor.

bendede aynı araçtan var...araçın benzin göstermesini mümkün olduğunca çeyrek deponun altına düşürmeyin.....eğer düşürür iseniz hemen problem baylamıyor....zamanla artarak gidiyor......

aynı problemi ben eski aracımda yasadım(megane rxı) arastırmalar sonuda benzin pompasından oldugu anlasıldı. bence benzin pompasından bi baktırmakta fayda var...

Vectra 2.5

Vectra 2.5 kullanıcısıyım. Bu araç çok keyifli ve sağlamdır. Kulaktan duyma şeylere itibar etmeyin. Bilmediğiniz yada çözemediğiniz sorunlar için 05051283655 numaradan ulaşın bana. Yazık usta kalmamış

Geri