VECTRA A 1.8 GL otomatik jikle çalışmıyor !!

Osman A.Kaya

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
S.A foruma yeni katıldım benim sorunum şöyle yakın bir zamanda karbüratör değişimi yaptım aracım gayet güzel oldu yakıt ve performans yönünden fakat otomatik jikle çalışmıyor siyah bi kablosu var nereye takılacağı belli değil yardımcı olacak biri olursa sevinirim veya olabilecek muhtemel arızalar nelerdir jikle tertibatıyla ilgili hangi nedenden dolayı çalışmaz gayet sağlam duruyor..?:confused::confused:

ısı sensörünün kablosudur. ısı sensörü çalışmadığından ecu yani beyin motor soğuk mu sıcak mı anlamıyor bundan dolayı rolanti regülatörüne yüksek devirde çalıştır komutunu vermiyor ve araç normal çalışıyor.
boşta duran kablonun yerine takılması işi çözer.

kablo nereye takılır yeri neresidir bilmiyorum ama yukarıda açıkladığım olay forumumuzdaki ustalardan alıntıdır. eski konuların birtanesinde ısı sensörü arzasında bu şekilde yardımcı olmuşlardı.boşta duran kablo diyince aklıma geldi hemen :) sensöre bi baktırın derim...

Hakan bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Sanırım çok geç kaldım kusura bakmayın uzun zamandır bakamadım. Bitane usta bana direk 12V elektrik verirsen çalışır dedi. Fakat şimdi bi yönden mantıklı geliyor bir yöndende diyorumki olmaz şimdi olmaz dediğim beyinden gelen bir komutsa elektrik ne alaka !! Olur dediğim nokta ise içinde resistanz varmış elektrik gelince ısınıp kelebeği açıyormuş bu yöndende mantıklı geliyor fakat güvenemiyorum..

Kablo nereden çıkıyor? bir resim eklesen nasıl bir kablo çift tek soket vs..
sende cikle çalışması için motorun sağ tarafında manifolt yanında motor sıcaklığı sensoru olmalı eğer o arızalı ise cikle çalışmayabilir...
o kablonun resmini eklesen iyi olur

Resimler bu şekilde arkadaşlar ..
:confused:
Birde bugün kabloyu hem hararet müşürünün üstündeki kabloya hemde direk akünün artı kutbuna temas ettirdim hiç bir değişiklik olmadı vectra 1.8 s aracı olanlarda bu kablo bağlantısı nereye gidiyor bi kaput altı fotoğraf koysalar o şekildede anlaşılır aslında.. Araç karbüratörlü olduğu için pek karbüratör sistemi hakkında bilgisi olanda bulunmuyor herkeste enjeksiyonlu araç var haliyle bana yardımcı olacak 1.8 S aracı olan biri lazım..

Ekli dosyalar

• Görüntü0033.webp
    Görüntü0033.webp
    40.5 KB · Görüntüleme: 63
  • Görüntü0034.webp
    Görüntü0034.webp
    46.7 KB · Görüntüleme: 54
  • Görüntü0035.webp
    Görüntü0035.webp
    47.8 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
2E3_71814637aOP.gif

şemaya bakılırsa o kaplo yandaki soketle birleşecek

abicim teşekkür ederim tablo güzel ama bn o soketi anlamadım tam olarak biraz daha açıklarsan sevinirim benim resimlerde görünüyormu o soket

kusura bakma bağzen girmiyorum cevabını yeni okudum,
şimdi o gösterdiğin yuvarlak parça jikle onun üzerindeki soketden motor müşürüne kablo gitmesi lazım galiba o sökük kaploda o kaplo olmalı

Geri