Vectra a Kapı içleri nasıl çıkar ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smskk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

smskk

Bilgi Girilmemiş
Vectra a Kapı içleri nasıl çıkar ?camda bi temazsızlık var açıp bakacam ama nasıl çıkıyor iç kapı döşemesi zarar vermek istemiyorum..

Bugün sökmeyi düşünüyorum. Sökersem senin için resimlerim.

1- Kapı açma kolunun kapağını geçme yerlerinden çekerek çıkartıyoruz

sany2306.jpg

2- Kapı açma kolunu kapıya sabitleyen vidaları söküyoruz

sany2307.jpg

3- Kapı kolçağının vidasını söküyoruz

sany2308.jpg

4- Kapı kolunun olduğu düzeneği alttan kendimize doğru çekerek yuvasından alıyoruz
sany2310.jpg

5- Kapı cebinin en alt kısmında bulunan 3 adet vidayı söküyoruz
sany2313.jpg

6- Kapı cebinin dip tarafında bulunan (arka kapıya doğru olan tarafında, zaten diğer tarafta hoparlör var) bakalit dili yerinden kurtarıyoruz (dilin yeri daha sonraki fotoğraflarda daha net olarak gözükecektir)

sany2311.jpg

7- Kapı döşemesini alt kısımdan başlayarak segmanlarından birer birer kurtarıyoruz

sany2312.jpg

sany2314.jpg

8- Meşhur bakalit pim bu (en sondaki resimde daha net çıkmış)

sany2315.jpg

Son düzenleme:
9- Bu da kapı döşemesindeki karşılığı

sany2316z.jpg

Kapı döşemesinin son hali. Çok kirli görünüyor ama kirin çoğu iç tarafta. Yılların kirinin ve oluşan nemin araç içine geçmesini engelleyen naylon örtünün hali :(

sany2317.jpg

Söküm işleminden sonra aracı yıkatmaya götürdüm, gereken yerlerin temizliği yapıldı, naylon örtü sağlamlaştırıldı. Sakın naylon örtü kirli diye söküp atmayın, kullanılamayacak durumda ise başka bir naylonla yenileyin. Bu naylon örtü olmazsa kirden ziyade oluşan nem ilk önce kapı döşemesine ulaşacak zaman içerisinde kapı döşemesi kullanılamayacak şekilde hasar görecektir.

Çok güzel bilgiler. Tşk

savas abi yapmıs gene yapıcagını :)

Yakında bununla ilgili yeni bir ilavem olacak.

Yakında bununla ilgili yeni bir ilavem olacak.

Abi gerçekten mükemmel bi çalışma olmuş, eline koluna sağlık.Bu kapının içindeki naylon örtü normal bildiğimiz naylonla kaplasak bişey olurmu sol arka taraf yırtık da..

Geri