Merhaba. 2001 model 1.6 aracımı gün içinde ilk çalıştırdığımda eğer motorun ısınmasını beklemeden hareket edersem araç silkelemeye başlıyor. Silkeleme düzelmezmi diye gaza daha çok basıyorum (hatta sonuna kadar) silkeleme devam ediyor, araba hızlanamıyor, gaz yemiyor. Arıza lambasıda yanmıyor. Sonra hafif gazla araba kendini toparlayana kadar ben diyim 100 siz diyin 150 metre gittikten sonra düzeliyor. Seyiŕ halinde silkeleme olmuyor. Birde rampada araba bayılıyor. 5. Vitesden 3. Vitese kadar düşmek zorunda kalıyorum. Ne kadar gaza sonuna kadar bassamda km saatinin ve devir saatinin düşmesine engel olamıyorum. Solumdan dağ keçisi toros sağımdan kamyon beni geçiyor, arkamdaki şahinde sellektör yapıp kornaya basıyor. Özellikle yüksek rakımlı bölgelerde bulunan fazla dik olmayan böyle tatlı uzun rampalarda bayılmayı, yığılmayı, çekiş düşüklüğünü daha çok fark ediyorum. Genel olarak arabamdan memnunum. 130.000 de diri temiz bir araç. Düz yolda problem yok hızlı gidiyor. Üzerinde 3 yıllık atikerin gold Lpg'si var. Memnunum. Lpg ile ilgi bir arıza olduğunu düşünmüyorum. Sipop yanığı ihtimalini düşünmek istemiyorum. (inşallah değildir) Kompresör testi yaptırmadım. Eksozdan şüpheleniyorum. Araçdan böyle boğuk, tok bir eksoz sesi çıkıyor. Arabanın katalizörünü geçen sene değiştirmiştim. Sizce orta susturucu yada son susturucu bu arızanın sebebi olabilirmi? Yada bu arizaya sebep neler olabilir? Şimdiden herkeze teşekkür ederim.