Vectra B 1997 otomatik gaz kelebegi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan burak3838
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

burak3838

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar iyi günler daha önce aracımin contami yanık diye konu açmıştım aracım dağın tepesinde yolda bırakınca conta yanık olduğu ortaya cikti tanımadığımız bilmediğimiz bir yerde aracı yaptırdık güzel olmasına oldu fakat bir kaç hortum ters takılmış sanırım. Aracımin motor yapılmadan önce kalorifer çok iyi ısıtıyordu şimdi çok az ılık üflüyor. Aceba kalorifer hortumları ters mi takıldı ikinci sorun gaz kelebeginden çikan bir hortum bir parçaya giriyor oda boşta ve yeşil bir çubuk boşta.
o6R5B2.jpg

yeşil çubuk iç hava sirkülasyon vakum hortumu olmalı emme manifoltuna bağlı olmalı,
diğer kalorifer sorunu ise ya musluk bağlantıları yada sanırım onda da vakum hortumu olmalı o boşta olabilir ikinci tahminim araç lpg li ise giriş çıkış ters olabilir bi ihtmal.

hocam kurcalarken kurcalarken buldum internetten videolarını izleyerek çözüm aradım vakum hortumları hep ters takılmış onları düzelttim fakat o yeşil boru egr ye giriyormuş egr den kırılmış ucunu körlemişler o şekilde körlenmiş kalsınmı yoksa egr ye bağlantı yapayımmı önemlimidir.

ben olsam (çalışıyorsa egr) bağlardım,duruma göre hareket ederdim.

Arkadaşlar iyi günler daha önce aracımin contami yanık diye konu açmıştım aracım dağın tepesinde yolda bırakınca conta yanık olduğu ortaya cikti tanımadığımız bilmediğimiz bir yerde aracı yaptırdık güzel olmasına oldu fakat bir kaç hortum ters takılmış sanırım. Aracımin motor yapılmadan önce kalorifer çok iyi ısıtıyordu şimdi çok az ılık üflüyor. Aceba kalorifer hortumları ters mi takıldı ikinci sorun gaz kelebeginden çikan bir hortum bir parçaya giriyor oda boşta ve yeşil bir çubuk boşta.
o6R5B2.jpg

gözüken resimde boştaki hortum var o sensörün aynısı benim arabada var ve o hortum depodan gelen ince bir boru o hortuma giriyor bilgin olsun

Geri