VECTRA B 2.0 cdx Gaz devri ve yağ sızıntısı.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MJD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MJD

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Slm arkadaşlar Aracım normal rolantide çalışıken birden istop edecekmiş gibi oluyor anlık olarak daha sonra tekrar normale dönüyor.Gaz ibreside alçalıp yükseliyor sonradan fark ettim.Bugün dikkat ettim benzinde çalışırken Lpg ye göre daha az yapıyor.debimetreyi temizledim düzelme olmadı acaba lpg ile ilgili bir sorunmu.ayrıca egzos manifoldunun oradan aracı ilk çalıştırdığımda yani motor soğukken çıt çıt diye ses geliyor.birde ön sol lastiğin önünde yani motorun altında yağ filtresi oradamı filtre gibi bişeyden yağ sızıntısı var. şimdiden teşekkürler.

yağ filtresi sağ ön lastiğin iç kısmında solda değil.

debimetre temizliği yanısıra rolanti motorunu ve boğazıda temizleyin.

Bahadır hocam dediklerini yaparım.ama o yağ sızıntısı neden oluyor?

debimetre aslına bakarsanız temizlenmesi veya herhangi bir sentetik maddeye maruz kalması iyi değil...geçirgenliğini esnekliğini bozar...
bi kelebek temizliği yapın rölanti motoru da yorgunlaşmış olabilir,temizlikle kendine gelebilir...
periyodikleri tamdır heralde arabanızın...

bu arada soğukken ki sesi valf lifterinden yapabilir..

Bahadır hocam dediklerini yaparım.ama o yağ sızıntısı neden oluyor?

eğer yağ filtresinden geliyorsa filtre tıkanmış ve dışarı atıyor olabilir, bir diğer olasılık filtre yerine tam manasıyla sıkılmamıştır. ilk fırsatta filtreyi söktürün ve kaliteli bir malzeme ile değiştirin ve iyice yerine sıksınlar filtreyi.

Rolantı motoru debimetrenin devamında olan metal kısımlar sanırım üç bes gün önce bir arkadaşımız resimli olarak forumda paylaşmıştı.peryodik bakım olarak bişey yaptırmadım aracı alalı 3 ay oldu önceki sahibi yağını falan yeni değiştim demişti.ama şu yağ sızıntısı nedir halendaha cevap alamadım arkadaşlar.

İnterbetten baktım tarif ettiğim şey yağ filtresi değil sanirim. ön sol lastiğin önünde tampon kımına doğru filtre gibi içine boru şeklinde bişey giriyor.

müjdat bey görülmeden nokta atışı beklemeyin kimseden ,bizim memleketin mekanikeri filtre değiştirir ama filtre kutusunun içinden çıkan o-ring i değiştirmeye üşenir..bir ihtimal o diyebilirim...veya herhangi bir keçe conta olabilir...gerekirse kaldırıp kontrol ettirin...

İnterbetten baktım tarif ettiğim şey yağ filtresi değil sanirim. ön sol lastiğin önünde tampon kımına doğru filtre gibi içine boru şeklinde bişey giriyor.

tarif ettiğiniz yerde yaklaşık 5lt'lik cam suyu deposu var.

Geri