Arkadaşlar merhaba, son günlerde biraz modifikasyona merak saldım, bu kapsamda aracıma dün YED marka açık hava filtresi taktırdım. Asıl amacım performanstı ancak motorun sesi de değişti. Çekiş olarak daha önceden kullandığım kutu içi simota performans filitresine göre aracın çekişi daha da arttı. Açık hava filitresinin çıkışını orjinal hava filtresinin ön taraftan gelen kalın borusuna takarak temiz ve soğuk hava girişi sağladım. Girişi buraya bağlamasaydım acayip bir ses vardı ancak asıl amacım performans artışı olduğundan filtreyi dışarıdna gelen hava girişine bağlamayı tercih ettim. Filtre YED in en son çıkan filtresi ve dışı karbon kaplı, bayağı büyük bir filtre. Üzerine de egzost manifoldu için satın aldığım ve manifold sıcaklığının %70 ini absorte eden 1093 Santigrat dereceye kadar ısıya dayanıklı ısı yalıtım üreticisi Thermo Tec in çıkartmasını yapıştırdım. Ortaya aşağıdaki gibi bir görüntü çıktı. Yapmak isteyen arkadaşlara tavsiyem kesinlikle filtreyi motor içinde ucu açık bırakmasınlar, ya kaputu delip soğuk hava girişi sağlamak lazım, yada ön taraftan gelen hortuma bağlayıp soğuk hava ile filtreyi beslemek lazım. Aksi halde motor sıcaklığı nedeniyle performans yerine güç kaybı yaşayabilirsiniz.
Çalışmayı tamamlayan Altan usta. ( ellerine sağlık )
Çalışmayı tamamlayan Altan usta. ( ellerine sağlık )