Vectra B beyaz duman

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Osman07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Osman07

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Öncelikle selamun aleykum . Bazi arkadaşların bildiği gibi agustosta vectra b aldım . Arac 294 binde 97 model gls 2.0 . Arabaya surekli biniyorum bu aralar bi sıkıntı var . Araba lpgli ve bp den ne zaman depoyu fullesem egzoz gazi lambasi yanıyor . Ve dun gece farkettim beyaz buhar ve su atıyor araba . Hararet yapmadı hiç su eksiltmeside yok . yagida normal kalınlıkta ve yakması yok . Anlayamadım sıkıntı ne ?

Son düzenleme:
Aracın KM ne kadar?

294 bin

Şimdi şöyle bir şey yap. Aracı çalıştır rolanti de şöyle üç dakika filan çalışsın sonra birden gaz ver. Beyaz duman atacak mı? Kontrol et bakalım. Bunu bir kaç kez yap. ;)

Yaptım yaklasik 5 dk rolantide bekletip gaz verdim 1500 devirden sonra başlıyor beyaz beyaz üflemeye . Ve su atiyor egzoza elimi uzattigimda sadece buhar olusuyor . Bide yag çubuğu borusundanda üflemesi var ama cok az .

Yaptım yaklasik 5 dk rolantide bekletip gaz verdim 1500 devirden sonra başlıyor beyaz beyaz üflemeye . Ve su atiyor egzoza elimi uzattigimda sadece buhar olusuyor . Bide yag çubuğu borusundanda üflemesi var ama cok az .

Su buharı atar atmasına da. Duman olayı çok farklı şimdi neden böyle bir kontrol yap dedim? Subaplar da kaçak varsa yağı emer ve gaza birden bastığında beyaz duman atar. Ama normal yağ yakan araç gibi yağ eksilmesi bariz şekilde olmaz.

Hocam yag cubugunun ordan duman atması normal mi cok az sekilde atiyor

Hocam yag cubugunun ordan duman atması normal mi cok az sekilde atiyor

Aracın km belli o kadar duman atar. Benim fikrim bu şekilde ama diğer arkadaşlar durum hakkında ne deler bilemiyorum.

Teşekkür ederim her şey için Opel ustasına gösterdim adam beyaz duman degil buhar dedi motorun çok iyi çalışıyor dedi rahat bir nefes aldim

Son düzenleme:
Egzos gazı lamabası diye birşey yok ki vectra b'lerde. Motor elektronik arıza lambası olmasın o?

Geri