Arkadaşlar Merhaba. 98 model vectra B CD araç aldık.Aracı aldığımda sağ ön kapı kapanırken bir ses geliyordu.Ya hoporlör yada cam motoru diye süphe ettim. Zaten sağ cam çalışmıyordu. Hem merak hem tamir edebilme hevesi ile Döşemeyi bi güzel titizlikle söktüm.Sökerken bir ara terlemedim değil terledim (Hopörlörün patlak olduğunu gördüm onu öncelikle çıkardım,yenileyeceğim) Neyse cam motorunun perçinlerinin yerinden koptuğunu motorun boşa düştüğünü ve ses yaptığını gördüm. Motorun nerden çıktığını keşvettikten sonra perçin yerine vida kullandım. (birdaha perçinler kopmasın diye) Birde cam motorunun makasa benzer X şeklindeki kollarını camın altındaki kızaklı yollarına taktım.Ve çalıştırdım.
SORUN ŞU: CAMIN ÖNCE ÖN TARAFI İNİYOR SONRA ARKA TARAFI. CAM KAPANIRKENDE FİTİLLERDEN DIŞARI ÇIKIP AYNI ŞEKİLDE KAPANIYOR BU CAM AYARI NASIL YAPILIR BİLEN VERSA YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM.
Not: ( cam motorunun X şeklindeki kolunun sağ alt tarafından (vida ile fabrikasyon sabit olan kısmından) ayar yapmayı denedim olmuyor, zaten vida yerinin az bir opsiyonel bırakmışlar)
SORUN ŞU: CAMIN ÖNCE ÖN TARAFI İNİYOR SONRA ARKA TARAFI. CAM KAPANIRKENDE FİTİLLERDEN DIŞARI ÇIKIP AYNI ŞEKİLDE KAPANIYOR BU CAM AYARI NASIL YAPILIR BİLEN VERSA YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM.
Not: ( cam motorunun X şeklindeki kolunun sağ alt tarafından (vida ile fabrikasyon sabit olan kısmından) ayar yapmayı denedim olmuyor, zaten vida yerinin az bir opsiyonel bırakmışlar)