Vectra b dizel gibi çalişiyor...

OBENIM11

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
slm arkadaşlar 2000 model vectra b gl var bende.aracım 100700 km de.benzin + lpg li.lpg taktıralı 6000 km oldu.1.800 e en iyi kaliteli marka taktırdım.dün amasya merzifondan samsuna doğru yola çıktım.170 km yol yaptım hiç bir problem yoktu.akşam dönüşte hafif subap vurması gibi şıkırtı sesi gelir gibi oldu.önümde ki minübüsten gelir diye umursamadım.minibüsü geçtikten sonra sesin hala gelmesi ile durup kaput açıp sesi dinledim.subap vurmasesleri olur yaaa aynen öyle.aracı benzine aldım,hiç bir değişiklik yok.ses aynen gelmeye devam ediyor.hararet vs çekiş her şey normal.sürüşü etkileyici bir etken yok.gece eve gelince tekrar kaput açıp sesi dinledim.üst kapaktan değilde emme manifoldunun oralardan geliyor ses.duysanız sesi bu raba dizel dersiniz inanın.çok canım sıkıldı bugün çıkıp bakmadım bileee.burda bu işten anlayan usta yok.en yakın çorum var buraya.daha önce böyle bir olayla karşılaşan arkadaşım var mı ?sorun nelerden kaynaklanır ve ve bize kaça mal olur.yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden herksese teşşekür ediyorum...

valla bende de aynı ses uzun zamandır geliyor. iticilerden demişlerdi. ustam tanıdık. ne yapalım usta dedim. boş ver bin böyle bi zararı olmaz demişti. bende üstüne gitmedim. halaa bi sorun çıkarmadı bana... bununla birlikte farklı bir usta balans dişlisinden gelebileceğinide söylemişti.

yağını kontrol ettinmi?

Bencede araç yağ yakıyor sanırım, ve yağını kontrol etmediyseniz yağ çok azalmış olabilir,bundan motor sesi dolayı dizel gibi çıkar. ustaya gösterin , böyle kullanmaya devam ederseniz kötü sonuçlar doğabilir.

Bence karteli soktur tabandan bi bakt1r derim cunku hilallerden burclardan geliyor diye tahmin ediyorum. Basima geldigi icin yazma geregi duydum. Lpg enjektorunden de gelir o sakirti sesi ama sen benzindede yapiyor dedin. Bence alt karteli bi actir siy1rma asinma varmi bi baktir derim

indir motoru abicim .. bu ne ya arkadaşlar nasıl bilgi veriyosnuz

:eek: siz daha iyisini biliyorsunuz galiba. her kötü ustanın yaptığı gibi kökten çözüm... :confused: ayrıca bilen bildiği kadar söylüyor çok iyi biliyorsanız arkadaşın yanına bir zahmet uğrayıp o çok bilmiş bir edayla -bu ne ya, nasıl bilgi veriyorsunuz- diyeceğinize gidin motoru siz indirin. :hıh::hıh:

slm arkadaşlar 2000 model vectra b gl var bende.aracım 100700 km de.benzin + lpg li.lpg taktıralı 6000 km oldu.1.800 e en iyi kaliteli marka taktırdım.dün amasya merzifondan samsuna doğru yola çıktım.170 km yol yaptım hiç bir problem yoktu.akşam dönüşte hafif subap vurması gibi şıkırtı sesi gelir gibi oldu.önümde ki minübüsten gelir diye umursamadım.minibüsü geçtikten sonra sesin hala gelmesi ile durup kaput açıp sesi dinledim.subap vurmasesleri olur yaaa aynen öyle.aracı benzine aldım,hiç bir değişiklik yok.ses aynen gelmeye devam ediyor.hararet vs çekiş her şey normal.sürüşü etkileyici bir etken yok.gece eve gelince tekrar kaput açıp sesi dinledim.üst kapaktan değilde emme manifoldunun oralardan geliyor ses.duysanız sesi bu raba dizel dersiniz inanın.çok canım sıkıldı bugün çıkıp bakmadım bileee.burda bu işten anlayan usta yok.en yakın çorum var buraya.daha önce böyle bir olayla karşılaşan arkadaşım var mı ?sorun nelerden kaynaklanır ve ve bize kaça mal olur.yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden herksese teşşekür ediyorum...

Kardesim,belki arabayi basinca eksentrikde(triger) bosluk olusmustur bundan dolayi avans vuruyor olabilir...önce onu kontrol et ön plastigi ac bosluguna bak....eger orda problem yoksa kendin biraz anliyorsan üst kapagi sök calistir hidrolik ventil ayarlarina elle bir bak hangisi sert tepki veriyor...eger bir iki tanesi sert vurus yapiyorsa o hidrolik ventil ayarlayicisi bozuktur söker yenisini takarsin...sunu ögrenelim önce en basit olasiliklari elden gecirelim..ha bunlarda sorun degil yatak ve segmanlarda o zaman motoru söktürürsün....insallah egsentrik(triger) esnemesi vardir kayisi degistirir problemin biter...
gecmis olsun....;) ;)

Son düzenleme:
Gçen hafTa Aynı probLemle Sanayiiye Gittim Yağ Bitmi$ Ondan ses yapıormu$ beLki Snnde öLedir bi KontreL Et.. DizeLden beter CaLı$ıyordu..

Geri