Vectra b ön diskler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kavaklim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kavaklim

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
iyi günler. 1998 model Vectra b 2.0 motor GLS aracımın iki defa ön diskleri değişmesine rağmen, değişimden kısa bir süre sonra frene dokunduğumda hala titreme yapıyor. bir kaç ustaya sordum. o zaman poryadandır dediler. rize de özel servise sordum. onlarda o zaman poryadandır ama bizim deve boynu dediğimiz yerle beraberdir. onun değişmesi lazım dediler. o parçanında orjinalinin çok pahalı olduğunu ancak çıkmasının bulunabileceğini. birde diskler makinayla düzeltilebiliyormuş. böyle düzelttirsek herhangi bir problem çıkarırmı. bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

iki defa diskler degimis ve hala titreme var diyorsun bence disklerle igisi yok bosuna degisti.. ben olsam baska ustaya giderdim ve ön akslara baktirirdim mesela stabilere amortisöre arti aks baglantilara...

yani daha diski değiştirmene ne gerek var

başka usta diyorsunuz ama. yazıda da belirtiyorum. birincisi diskleri iki defa değiştiren ankarada özel servis. ikinci görüştüğüm usta rize de özel servis. üçüncüde bulunduğum yerde fındıklı daki oto tamir ustası. akslardan olsa normal giderkende ses veya titreme yapması gerekmezmi.

Son düzenleme:
yine disklerdendir abi,bi torna yaptırt bakalım geçicekmi? eğer geçerse problemin o diskleri aldığı yere git aynen iade et..benim araçtada vardı aynı problem,götürdüm garantiden değiştirttim diskleri

1- Ön takımın durumu nasıl, özellikle aracın rotilleri sağlam mı?
2- Düşük bir ihtimal ama, malum Rize bol yağış alan bir kentimiz. Yağışlı havalarda fren yaptıktan sonra (diskler ısınacak kadar fazla frenden bahsediyorum) sıcak disklerle su birikintilerine giriyorsanız diskleriniz yamulabilir.
3- Ön takım sağlam, diskler düzgün ise o zaman poryolar, bilyalar, akslar, ön düzen bağlantıları, amortisörler araştırılmalı.

Geri