Vectra b si olup buji kablolari yağ olanlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mendel50
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mendel50

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar vectra B x20xev (bendeki GT ama motor aşağı yukarı aynı) aracınızda buji kablolarının alt kısmı yağ oluyor ise çözümü burda , yağ kapağının altından yağ kaçırdığını tespit ettim kapağın altına ince bir conta ve yağ kaçırma sorunu çözüldü

Resim 1 Yağ kaçıran kısım nerden geldiğini anlamak için yıldız alyan ile ECOTEC yazan siyah plastiği söküyoruz

Resim 2 kapağı söktükten sonra bu kısma nerden yağ geldiği belli oluyor .Siyah kare içerisine aldığım yerden yağ kaçıyordu bende , Sarı renk Yağ kapağının altından akan yağ sızarak buji kısmına kadar geliyor vede sanki külbütör contası kaçırıyor izlenimi veriyor , Yağ kapağının altına inceden conta koydummu artık böyle bir problem kalmıyor . İsteyen Yeni yağ kapağıda alıp takabilir :) ekonomik durumunuza bağlı

Cep telefonu ile bu kadar çıktı artık idare edin :)

Son düzenleme:
15 liraya erling marka conta tekzenden 4 liraya silikon 10 lirakık benzin alıp kapağı söktüm benzinle güzelce temizleyip silikon layıp kapağı taktım şu ana kadar bişey olmadı bujilerin içi komple yağ dolmuştu aynen belirttiğin gibi

faydalı bilgi :good:

ama telefonun objektifine hoh hoh yapmasaydın keşke abi :D çok buğulu çıkmış :)

Son düzenleme:
yakında üst kapak contası da değişecek merak etme

Geri