vectra b yağ damlaması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dmj37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dmj37

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
mrb arkadaşlar

97 model vectra b aracım var arabayı 1 haftadır kullanmıyorum evin

garajında duruyor bugun bi sürüm dedim arabayı olduğu yerden çekince

yerde bir iki damla yağ olduğunu gördüm daha önce hiç olmamıştı

ha bu arada garajım hafif eğimli düz zemin değil arabanın altına eğilip

baktımda yağ karterinin altı hafiften ıslak gibi yağlı yuruyor bu yağ

damlaması neden oluyor acaba yarın ustaya göstercem ama bi sizlere

sorim dedim

yağ ölçümünü nasıl yapcaz araç soğukken mi sıçakken mi

yağ çubuğundaki olçümde çıkan yağ seviyesi nerede olmali

vectralarda yağ eksilme olayı varmı

varsa kaç km de ne kadar yağ eksiltmesi normal

yağ ölçümünü düz zeminde en az 5 dakika dinlenmiş motorla yapılır,yağ çubuğunu çeker temizlersin tekrar takar bi iki saniye bekler çekersin bakarsın çeltiklerine
bu arada motor sıcak soğuk farketmez.
akan yağ için eğer motorun triger tarafında ise muhtemelen yağ basınç müşürü olabilir.
yağ eksilme her eski motorda az veya çok olur haftada bir bak sen,tabii aracın yeni ise yani yeni aldın ise ilk hatfalar sıkı kontrol et

Benzer bir durumu bende yaşadım motor karter contası değişti sorun çözüldü.

aynı sorunu aynı model aracımda bende yaşadım. Iki kez karter söküldü. O ring ve karter contası değişti yine damlattı. Üçüncüye ustayı değiştim yağ pompasının keçeşine bir bakalım muhtemelen oradandır bu arabalar karter contasından yağ kaçırmaz dedi. Yetkili servisten alt conta takımı alırken abime de aynı şeyi söylemişler. Neyse usta pompayı sökmek için elini attığında ilk cıvata boşa döndü. Abi bunu sıkarım yüzde elli yağ kesilir söker temizler takarım yüzde doksandokuz kesilir dedi. Söktü trigeri devir daimi de müsaitken değiştirdik. Sorun halloldu. Yağın tam olarak nerden geldiği asla belli olmuyor elli kere altına baktım görememiştim. Belki yazdıklarım sana fikir olur.

yarın gitcem servise bakalım ne diyecekler boşyere parça değiştirmeseler bari yada böyle bırakırsam ne olur fazla değil bir iki damla damlatıyor sorun olurmu ki boyle bıraksam

Geri