Vectra B Yağ kaçağı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan berkay1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berkay1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Aracımda yağ kaçağını önlemek için alt karter contasını, yağ çubuğu borusunun contasını ve en son krank devir sensörü contasını değiştirdim. Ama yinede yağ kaçağı devam ediyor. Kaçağın karter üst contadan olma ihtimali takip ettiğimiz kadarıyla çok zor. Şimdi bu yağ kaçağı başka nereden olabilir. Tecrübe yaşayan arkadaşlara ve ustalara soruyorum. Yardımcı olursanız memnun olurum...

yağ eksiltiyormu araç sürekli bakıyormsunuz?aynı probelmi bende yaşadım aracı park halinde bıraktğımda yere hep yağ akardı kartere karter contasına bakarken ordan olmadğı anlaşıldı aks körüklerine baktılar ustalar ordanmı kaçak var diye oda değil en son şanzımanla ilgli servise gittğim zaman orda bi contayı takmamışlar akıllılar ordan kaçırıyomuş contayı taktırdım oldu şimdi.

hocam bendede aynışey oldu sorun nerden çıktı biliyomusun. yağ koydugumuz kapağın contası yırtılmış ordan kaçan üst kapaktan alta kadar iniyodu yağ kapağını değiştik sorun bitti.. bide üst kapak conatısından olma ihtimali var..

Bugün ışıkla baktım kontrol ettim. Bir gün önce tazzikli sıcak su tutturmuştum. Krank devir sensörünün olduğu yerde yağ olduğunu gördüm. Kendi contasının haricinde sıvı contaylada tekrar söküp taktırmayı düşünüyorum...

yagın nereden aktıgına dıkkat edın eger sol tekerın oldugu yerden akıyorsa dıreksıyon kutusundan olma ıhtımalı yuksek

arkadasim bir yer daha var. motorun kaputunu actiginda, motorun sana donuk yuzunden, asagiya dogru baktiginda, karterin arabanin on tarafina dogru bir cikintisi var, hatta bu cikinti uzerine, plastik spirel kapli bir kaplo geliyor, ucunda contali bir soket var (konnektor de denir) bu soketin contasi gidikse, burdan da atar. ben bu soketin adini bilmedigim icin, bu sekilde anlattim. herhalde sensor gibi bir seydir. bi kontrol et

Benim motorun da üzerinde ve yanlarında çok az yağ kaçağı var. Yere damlayacak kadar çok değil. Külbütör contası demişlerde sanırım ama tam hatırlamıyorum. 15 liralık bir conta idi.

Bugün krank devir sensörünü tekrar söktürdüm, söktürdüğümde sensör üzerindeki conta yine hasarlı çıktı. Takılan contanın orjinalından büyük olduğu kanaatiyle daha küçük ve yerine daha rahat giren bir conta (lastik) taktırdım ayrıca lastik sıvı conta ile desteklettim. Birkaç gün binelim bakalım sonuç ne olacak...

Bugün krank devir sensörünü tekrar söktürdüm, söktürdüğümde sensör üzerindeki conta yine hasarlı çıktı. Takılan contanın orjinalından büyük olduğu kanaatiyle daha küçük ve yerine daha rahat giren bir conta (lastik) taktırdım ayrıca lastik sıvı conta ile desteklettim. Birkaç gün binelim bakalım sonuç ne olacak...
uzun bır sure olmus ama yazıp sansımı denemek ıstedım. bendede bır kacak vat acaba sensorden olabılırmı hıc yokken bır anda cogaldı resmen damlayarak akıyor.

Geri