Vectra C Arızası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan unii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

unii

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
İyi akşamlar komşumuzun Vectra C kasa aracında bir problem var acaba başına
böyle bir sıkıntı gelen varsa yardımcı olabilir mi.
Aracın kumandası çalışmıyor anahtarla açıp kontağı çalıştırınca kısa farlar direk yanıyor farlar hiç sönmüyor sinyaller çalışmıyor bagaj, depo kapağı ve arka camlar açılmıyor bilgi ekranı sıfırlanmış durumda sıcaklık göstergesi Fahrenhayt olarak gösteriyor.

Araç kumandadan aracın kapıları açılmadı neyse manuel olarak şöför kapısın açıp binebildim fakat farkettim ki araçta çalışmayan donanımlar var;
kontağı çevirip arabayı çalıştırdım ama kapılar içerdeki düğmeden de açılıp kapanmıyordu ayrıca dörtlüler sağ sol sinyaller ön arka sis farları da çalışmıyordu bir de yol bilgisayarında ki dış hava sıcaklık yazan yerde F harfi yazıyordu fail(hata) anlamına gelen biliyorsunuzdur zaten.

Tam olarak böyle bir problem yaşadık

Bu durumun beyin arizasi oldugumu biliyorum biraz sikintili hocam bu sekilde aracı zorlamadan iyi bir ustaya gitmelisiniz bence. Arkadasim buna benzer sorunu yasamis beyini tamir ettirmişti. Akü araclarimizda cok onemli ozelliklr vectra c de. Eger akude azalma var ise beyin sikinti yaşatıyor. Gecmis olsun kolay ve az masraf ile cozersiniz inşallah.

SM-A810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aynı sorunu birebir olarak eski 2008 vectramda yaşadım 2 defa.araç çalışabiliyordu çalıştırıp yolda giderken çalışmayan donanımlar yavaş yavaş aktif hale gelmeye başladı.ama daha sonra hiç yapmadı uzun süre.tavsiyem akü ve şarjınızı kontrol ettirin hata olmasın asla.bilgisayara bağlayıp hata kodlarını güzelce temizleyip devam edin tabi çok sık yapıyorsa o ayrı.bence cim modulü arızası diye tahmin ediyorum.tekrar söyleyeyim bikaç defalığına yaptıysa kurcalamayın

İlgi ve alakanız için teşekkürler sizinde yaşamış olduğunuzu açmış olduğunuz konudan gördüm ilk defa böyle bir şey yapmış araç aküyü söktük taktık ama bir değişiklik olmadı bugün sanayiye gideceğiz umarım yolda kalmayız çünkü depo kapağını açamıyoruz.

Sanayide cihazla çalışmayan donanımların menüsüne girsinler bakalım ne diyecek.motor beyni vs.söktürmeden öncelikle tech 2 ile çalışmayan donanımları kaldırıp yeniden tanıtsınlar araca bakalım nolacak.mesela merkezi kilit beynini tekrar tanıtsınlar araç ne tepki verecek oradan bir ipucu üretilebilir

Sony Z5 ile gönderildi

Geri