vectra c elektrik arızası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lampard
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lampard

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar dün arabamı park ettiğim yerde 20 dk bırakıp geldikten sonra kumandadan aracın kapıları açılmadı neyse manuel olarak şöför kapısın açıp binebildim fakat farkettim ki araçta çalışmayan donanımlar var;
kontağı çevirip arabayı çalıştırdım ama kapılar içerdeki düğmeden de açılıp kapanmıyordu ayrıca dörtlüler sağ sol sinyaller ön arka sis farları da çalışmıyordu bir de yol bilgisayarında ki dış hava sıcaklık yazan yerde F harfi yazıyordu fail(hata) anlamına gelen biliyorsunuzdur zaten.neyse bu şekilde kullanmak zorunda kaldım işim vardı diye yolda giderken 15 dk sonra sağ sol sinyaller geldi ama mesela sisler yine çalışmıyordu yine.sağa çektim arabayı anahtarı çıkarıp denediğimde herşey normale döndü çalışır hale geldi ve dünden beri epey kullandım arabayı bir daha yapmadı.
fren ve gaz pedalına basılı tutarak kontrol ettim hata vermedi ayrıca arıza anında arıza lambası veya uyarı da çıkmadı ekranda
sizce cim modülü arızası olabilirmi bu yoksa basit bir sigorta temassızlığı gibi bişeymi cim arızası olsa fren ve gaz pedalından baktığımda hata üretmiş olmazmıydı?

Evet var ve arizayi verdigi gun lpg gecis sicakligini ayarlamak icin cihaza bagladilar 2 saat sonra bu arizayi verdi

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 23:27 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 23:24 ----------

Romano marka gecis ısısını yukselttik biraz motora zararı olmasin diye

Bugun tech 2 ile baktirdim ve govde modulu arizalari vardi haberlesme olmadigi hatalari vermis

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 17:33 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 14:45 ----------

Arkadaşlar yokmu bir fikri olan gecici biseymidir tekrarlama ihtimali varmidir bunun cim tamiri mumkunmus fakat ariza aninda getirmen gerekli dedi usta

Bugun tech 2 ile baktirdim ve govde modulu arizalari vardi haberlesme olmadigi hatalari vermis

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 17:33 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 14:45 ----------

Arkadaşlar yokmu bir fikri olan gecici biseymidir tekrarlama ihtimali varmidir bunun cim tamiri mumkunmus fakat ariza aninda getirmen gerekli dedi usta

cim modülü astrada leğimlerinden dolayı arıza veriyor diye biliyorum. sizde bir söktürün cimi elektronikçinin birine güzelce leğimlerini yeniletin.
astralar servise gidince bir dönem cim modülüne cırt kelepçe takıyorlardı. sarsıntıdan temassızlığa sebep olup hata veriyor diye... buldukları süper çözüm bu yani :D

Tesekkur ederim arastiriyorum cimden olmama ihtimali var

korna çalışıyormu farlar açıkken ?
cimse tüm sorunları göstergelerin ışıklarını kısıp açmaya yarayan düğmeden ışık siddetini azcık düşürün sorunlarınız düzelir :)

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 09:48 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 09:45 ----------

korna çalışıyormu farlar açıkken ?
cimse tüm sorunları göstergelerin ışıklarını kısıp açmaya yarayan düğmeden ışık siddetini azcık düşürün sorunlarınız düzelir :)

Fatih far acikti ama kornaya basmadim aslinda sonradan aklima geldi.astra h ile vectra c de sanirim cim arizasi belirtileri farkli bir daha yapmadi o gunden beri takipteyim ama benim ariza cok ilginc gercekten cunku daha kapilar bile kilitli iken kumanda calismadı..
o esnada cim devredemi ki ?

slm arkadasim lampard.Bir hafta once ayni ariza benimde basima geldi,hatta benim kontak verdim anda otomatik farlarda calisiyodu.Benim Vectra saga direksiyonlu ve torpidoyu soktuler ve orada elektronik bir tablo ve bir siyah kutu(beyin dediler) var.elektronik tabloya giren kablolari cikarip temas spreyi sikip yeniden taktilar ve siyah kutuya giren kablolarida cikartip orayada temas spreyi siktilar ve herbi problem sona erdi.Ama sizin arabada o el.tablo ve siyah kutu torpidonun altindamidir yoksa direksiyon altindami bilmem,cunku benimki sadan direksiyon.

Hocam sizin aracta soketleri temizlenen siyah kutu merkezi kilit beyni olmalı cim degil yani ben de artık iyiden iyiye cimden suphe etmemeye basladım.tesekkurler aracı opcomla incelemeye başlayacam ve takip ediyorum surekli tekrarliycakmi diye

Geri