Vectra c motor yağı

vectra34

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracım 2005 vectra c comfort 1.6. Aracıma 10000 km de bir geçirmeden bakım yaptırıyorum tabiki motor yağı değişimide yapılıyor 4 lt yağ alıyor. Ancak 2000 km de bir arcım 1lt civarı yağ eksiltiyor. Motora baktırdım hiçbir problem yok yağ tıpasını değiştirdim. Yine aynı vectra c lerde bu hastalık mı bilmiyorum mobil 10w 40 yağ kullanıyorum tavsiye edebileceğiniz bir çözüm varmı yağ inceliğinden olabilirmi şimdiden tesekkur ederim

biraz fazla eksiltiyor :)

valf lastiklerinden olabilir,segman yağ yaktırır...motor iç temizleyici atın bir tane yağını boşaltın,ondan sonra birde 10/40 magnatecle birlikte deneyin derim..
eğer isterseniz yeni yağ ve filtre ile birde bor kullanın.. mobil gayet başarılı bir yağdır.kaçak varmı diye bir kontrol ettirirseniz iyi olur...
birde 8000 e çekmeye çalışın değişimi...
ama deterjan ile katkıyı bir denemeniz tavsiye olur...

Vectra C ve yağ yakması çözümü yok gibi bu hastalığın....
2000km de 1 lt çok gibi gelsede, kitapçıktaki yağ tüketim miktarının altında bir tüketimiiniz var. CArbon clean yada benzeri bir katkı maddesi kullanırsanız yağ tüketim miktarınız artacak(tecrübem ile sbttir). Aracınızı mümkünse pek sıkıştırmadan kullanmaya özen gösterin ve gittiği yere kadar devam edin. Yoksa beenim gibi motor yaptırmak zorunda kalırsınız...

Vectra C ve yağ yakması çözümü yok gibi bu hastalığın....
2000km de 1 lt çok gibi gelsede, kitapçıktaki yağ tüketim miktarının altında bir tüketimiiniz var. CArbon clean yada benzeri bir katkı maddesi kullanırsanız yağ tüketim miktarınız artacak(tecrübem ile sbttir). Aracınızı mümkünse pek sıkıştırmadan kullanmaya özen gösterin ve gittiği yere kadar devam edin. Yoksa beenim gibi motor yaptırmak zorunda kalırsınız...

ya benim arabamın maaşallahı var :)
normal sınırlar kadar yakmıyor bile...

yağ yakma hastalığı diye bişey söz konusu değil,kitapçığınızada baktığınızda 1000 km de yağ ne kadar yağ eksilttiğini yazar 0.4 - 0.6 litre arası bişey olması lazım,mercedes in kitapcığında bile yazıyor her motor yağ eksiltir ama kitapcıkta belirtildiği kadar ;)

O kitapçıktaki değerler acaba aracın moturu kaç bin km ye geldiği zamanki değerleri???
Neden her vectra c de standart değil?
Aracımı 2011 kasımda aldığımda 111bin kmde idi.
O zmnlar 2500kmde 1 lt yağ ekliyordum sonra carbon clean işlemi yaptırdım bu değer 2000km de 1lt ye geldi :S
Sonra dyno testine girdim aracım 165.000km deyken ve olay koptu en son 400km de 1 lt yağ ekliyordum.
170.000kmde motoru açtım Şuan 8500km oldu daha 1lt yağ eklemedim

Motor açıldığındaki hali;

İlk başta olan pistonlar bana garip geldi :)

önceki vectram 125000 km de iken 1000 km de yarım litreden fazla yağ ekliyodum en sonunda 158000 binde conta yaktım,1000 kmde 5 litre ya su koyduğumu bilirdim :D şimdiki vectrayı 149000 de aldım şu an 164000 de ne yağ ne su ekledim ;) Fakat kitapcıkta yazan budur yani,dediğim gibi bizde mercedes var onun kitapcığında bile yağ eksilttiği yazıyor ;)

Geri