Yakıt konusunda yardıma ihtiyacım var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan slrm186
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

slrm186

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar merhaba 1 ay önce ilk arabam opel vectra 1992 2.0i gl aracımı aldım. Arabada sıralı sistem atiker lpg sistemi var. Araç ilk çalışırken tüpte başlamıyor benzinde başlıyor. Ama çok fazla benzin yiyor. Araç gaza geçmeden harekete bile geçmiyorum. Sadece marşa basmamla tüpe geçenki zaman aralığında benzin kullanılıyor(40-50 saniye) ona rağmen 100 150km de bir 25 30 liralık benzin alıyorum. Bunun sebebi ve çözümü ne olabilir? Normal olduğunu sanmıyorum çünkü günde 40 50 km yol yapanlat ayda 20 liralık benzin alıyorum yetiyor diyorlar lütfen bir yardım. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

iyi günler. aracın su ısısı belli bir ısıya gelmeden lpg ye geçmez.örneğin bu ısı lpg kitine göre 20 dereceden başlar artarak gider. Önerilen sıcaklık ise 40 derece ama çoğu kullanıcılar 30 derece civarında kullanır. Sizin kitte ustanız kaç dereceye ayarlamış önce buna bir baktırın. ikincisi ise aracın motor ısısı 50 dereceden fazla ise direk lpg de çalışabiliyor. Bu özellik lovato ve atiker de var diğer markaları bilmiyorum. Eğer ki bu seçeneği aktif ederseniz aracın motoru sicakken lpg ile çalışır

bir de her arabanın motoru aynı sürede ısınmıyor. örneğin arkadaşımda megane var bende corsa var onun arabası benim arabadan daha çabuk ısınıyor ve doğal olarak daha önce lpg geçiyor

Bundan önce bende accent vardı. o da aynı benzın çok yakıyordu. Yukarda arkadaş benzinden lpg geç geciyordur sorun yok demeye getirmiş fakat bu sorun bende de vardı. 50 tl benzın alıyordum ışık sonuyordu 10 gun gıtmeden tekrar bıtıyordu. gunde 5 kez aracı calıstırsam 10 gunde 50 kere yapar. 0,50 km yol benzın yaktığını varsayalım. 50 tl benzın 25 km yol mu goturuyor ??
bana da hiç mantıklı gelmedi. ustanın birisi hem benzin hem lpg aynı anda yakıyordur dedi. kontrol etmek lazım dedi. arabanın lpg takılalı 5 yıl olmuştu o yuzden olabilir dedi. Bir buna baktır birde benım aracın derdı. arabayı askıya aldık. benzin hortumunu depodan motor kadar takıp ettık. kaçak olduğunu ve damladığını gorduk. usta iyike patlamamış yoksa uçardın demişti. bence de senin sorun ikisinden birisidir. park halinde arabanın altını göl yapacak kadar akmadığı ve benzin uçtuğu için belli olmuyordu. o yüzden farkedemedim.
Damlaya damlaya benzin deposu bitebiliyor. bunu öğrendim :)

Benim Aracımda 1993 Opel Vectra 2.0i Benim Aracımda Normal Sistem Var Benzinde Çalışıyor Gaza Basmamla Birlikte Tüpe Geçiyor. Ancak Benimde Şöyle Bir Sorunum Var. 50 Tl Yakıt İle 130 Km Ancak Gidiyor. Aşağı Yukarı Hesaplarıma Göre 14 Lt Falan Yakıyor 100 Km De. Bana Anormal Gelen Kısmıda Bu :) Sizin Araçlarınızın Yakıt Tüketimi Nasıl. 100 Km De 10 Lt. Falan Yakması Gerekmez mi.

Ben sadece tüpü hesapladığımda 32-33 kuruş yakıyor. Kayserinin trafiğinde. Şehirdışı hiç kullanmadım. Ama işin içine benzin girince kilometrede ortalama 44 kuruşa denk geliyor. Bu da çok bozuyor moralimi canım çok sıkkın. Kaç gündür binmiyorum arabaya hevesimi atamadım daha 😄

Geri