Yakıt Tasarrufu nasıl yapılır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kernel82

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Murat YILDIZ
İstanbul
Elektrik Elektronik - 29
Opel Corsa 1.2 Essentia

Aracımı ilk aldığımda yakıt konusunda şikayetim yoktu, şimdi ise yakıtın ilk zamanlara nazaran daha fazla gittiğini fark ettim, ne yapmalıyım, tavsiyelerinizi bekliyorum, cevap yazan herkese saygılarımı sunarım.

Agresif kullanım, lastiklerin durumu, hava ve yol koşulları, yük durumu, yakıtı aldığınız istasyon gibi etkenler yakıt tüketiminizi etkiler. Eğer forumda arama yaparsan bununla ilgili pekçok başlık bulabilirsiniz!

arracınızın kullanma kılavuzunda ekonomik sürüş metodları falan yazar bir göz atın.yakıt tüketimini düşürmenin ilk kuralı aracı bakımlı tutmaktır sonra sürüş stilleri gelir.eğer 4.viteste sürekli 70 le giderseniz aracınız fazla yakar.örneğin 50 km de 4'e 60dan sonrada 5 e atın en az %20-25 tasarrufunuz olur.mesela benim aracım 2000motor 70 de 5 vitese atarım sert kullanmam mümkün olan en yüksek vitese en kısa sürede çıkar hızımı stabil hale getiririm,ani hızlanmalardan gereksiz yavaşlama veya hızlanmalardan uzak durmaya çalışırım,sonuç ne olur:fabrika değerleri ne yazıyorsa onu yakar.

kış şartlarını göz önünde bulunduruyor musunuz? kış şartlarında özellikle kar, yağmur ve buzda araç %30'a kadar fazla ykıt tüketecektir. siz görmesenizde küçük patinajlar olur tekerlerde ve haliyle yakıt tüketimi artar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri