Yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arif06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

arif06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar Merhaba

Benim aracın üstüne tahminen ağaç reçinesi tarzında birşeyler yağmış. Yıkamayla felan çıkmıyor. Elle dokununca pütür pütür zımpara tarzı olmuş. 1-2 yere sordum, gösterdim ve herkeste pasta-cila olmadan çıkmaz dedi. Bende bugün pasta- cila alıp çamurlukta ve kapıda denedim ve tabiri caiz ise sinek kaydı oldu.

Şimdi size sorcacağım; aracıma ilk defa pasta vuruyorum bir sıkıntı olur mu? fazla bastırmadan yapıyorum ama pasta anca çıkarıyor bu mereti. Sanki reçine, sanki boya tozu, sanki kireç artığı tarzında ama pastayla çıkıyor. Vernik incelirmi hemen? ilerde sıkıntı olur mu?

pasta yavaş kullanımda sadece düzensiz aşınma yapar ancak reçine için 1 kat bulaşık deterjanı ile yıkama daha sonrasında kil uygulanırsa reçinelerin neredeyse hepsi çıkar nacizane tavsiyem önce kil tarzı uygulamalar yapılması pasta en son çözüm olmalı kilin max 40 lira gibi bir fiyatı var bulaşık deterjanı da zaten malum :) kolay gelsin (bulaşık deterjanı fairy platinium yada prill vs seçilirse daha çabuk ve iyi sonuç alınır )

Dün öğleden sonra yaklaşık 4 saatlik bir çalışma sonucu aracımın kaportasını sinek kaydı yaptım. Bazı ürünler önceden elimde vardı ama bazılarını yeni aldım.

1) Formula 1 ince pasta(yeni aldım 15 TL)
2) Space kalın pasta(önceden vardı)
3) Sonax hızlı cila(önceden vardı)
4) Çbs teflon cila(yeni aldım 25 TL)
5) Förtch zift temizleyici(önceden vardı)
6) 2 paket üstübü(yeni aldım 3 TL)
7) 1 adet mikrofiber bez(önceden vardı)
8) 1 paket pamuk(önceden vardı)

Amacım artık, reçine tarzı şeyleri çıkarmak ve mümkün olduğunca verniği inceltmemekti ve istediğim gibi olduda. Bazı yerlere kalın pasta bazı yerler ince pasta uyguladım çünkü reçine miktarı ve toğunluğu farklıydı. Alt kısımlar için zift temizleyici kullandım çünkü pastayla fazlaca ovmak istemedim. Bazı kısımlara önden hızlı cila yaptım çünkü pasta artıkları tortu yaptı. Son olarak yüzeylerin tamamına Çbs uyguladım çünkü parlaklık ve görünüş aynı olsun diye ama teflon özellikli olanını pek beğenmedim, eski tip silikonlu mavi olan daha iyi. Elime Sağlık :)

Son düzenleme:
bir dahaki sefere aklinizda olsun recineyi temizlerken kesinlikle pasta kullanmayin her seferinde vernik inceliyor.kil uygulamasi yapin boyaya zarar vermezsiniz.mademki bu seferlik pasta kullanmisiniz ama ben kesinlikle tavsiye etmiyorum.

araca pasta yapmak soyunup güneş altında çırıl çıplak oturmaktan farksız bence. Asla çözüm olarak görülmemeli

Haklısınız arkadaşlar. Bende çok düşündüm ama dayanamadım. Hem reçine hemde kılcal çizikler vardı. Çok bastırmadan sadece reçineyi aldım fazla derine inmedim. Ama birdaha yapmam o kesin :(

Geri