Yaza Hazirlik.oto Bakim?görüşlerinizi Bekliyorum Arkadaşlar...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

wunderland

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar bende 2000 model beyaz opel astra cd var.Yaz için oto bakım yapmak istiyorum kendim cilasını ve temizlik ürünlerini almak istiyorum piyasada çoook çeşitli ürünler var boyama zarar vermesinden korkuyorum bakım yapan yerlerde 200 ytl istiyorlar.Tavsiye ettiginiz ve kullandıgınız boya koruma ürünleri varsa yardımcı olursanız sevinirim.Ben netten baktıgım kadarıyla SONAX VE TURTLEWAX en kaliteli gibi geldi kullanan arkadaşlar bilgi verirseniz........SAYGILAR KAZASIZ SÜRÜŞLER...............Beyaz arabada nasıl bir sonuç alırım..

Hala yaz gelmediği için mi kimse cevap yamıyor nedir anlamadım.......

bu konuyla ilgili başlıklar daha önce açılmıştı,arama yaptırıp onları inceleyebilirsin,ayrıca sonax'ın ürünleri daha kaliteli ve güvenli tercihini sonax'tan yana yaparsan daha iyi olur bence...

ya boyanın üzerine sürülecek hiç bi ürün yani boya için çıkmış herhangi bi ürünün boyaya zarar wermesi mantıklı geliyormu size?
al abicim sür güzelce mis gibi takama bişey olmaz boyana. beyaz da nasıl sonuç werir demissin, sürdükden sonra kırmızılasanını hiç görmedim. parlatıcı süreceksin ya sen şimdi bak bence parlayabilir,iyi bi düşün istersen.

letitout;212771beyaz da nasıl sonuç werir demissin' Alıntı:
:kop:

Sevgili wunderland kardeşim,adam haklı,kırmızı olmaz :)
Arabanın boyası eğer kötü durumda ise,silikonlu pasta uygulamasıyla çok uzun vadeli olmasa da(biraz yağmur ve çamurdan da sakınarak) 12-15 ay kullanabilirsin.Ama boyanın kötü olmadığını düşünerek söylüyorum ki;o kadar da büyük farklar olmuyor marka kullanımı açısından.Tabiki sakın 3-5 milyonluk 750gr'lık kutuları alıp da arabana uygulama.Boyanın içindeki renk pigmentlerine 220volt elektirik veriyor adeta :),boya süper ötesi oluyor.Ama 8-10 yıkamadan sonra araba sucuk piişrilen sanayağı misali donuklaşıyor ton olarak.Bu yüzden ucuz olan bu kutuyu sürekli kullanman gerecek.Bu da kısa vadede arabanın boyasının incelmesine sebebiyet verir.Herhangi bir yerden kaliteliyi ucuza almaya çalış,sonax olabilir,ziebart'tan da alabilirsin.Ama uygulamayı elle yaparsan tam bir randıman alamazsın.Çünkü cila,pasta ya da her ne sürüyorsan,sürdüğün kimyasal madde boya üstünde tam bir erime yapmaz,ama sen olduğunu zannedersin.40-50ytl gibi rakamlara bunun için makinalar var.Gerçi profösyonel değil ama yine de iş görür.Makinayla yapılan uygulama daha uzun zaman kullanılabilir.

Son düzenleme:

turtlewax renkli cila kullandım ben geçenlerde makineyle kendim uyguladım tavsiye ederim, ama uygulaması baya zahmetli diğer ürünlere göre...

Arkadaşlar yeni başlık açmak istemedim ;

Benimde asıl aklıma takılan bu ziebart, autoking, 3M vs... gibi pahalı kuaförlerde boya koruma için ne kullanıyorlar ne marka kullanıyorlar bilen varmı ? ? ? Bilsek te aracımıza onu kendimiz uygulasak ? ? ?

kardes kaliteden sasma bu konuda benimde beyaz 2000 astram war sonax kullanıyorum diğer arkadaslarında dediği gibi sonax ziebart gibi kaliteli markalarla yap bakımını bide tavsiyem ilk bakımını bi profösyönel kişi ile beraber yap nasıl yapıldığını püf noktaları veya kafana takılan soru işaretlerini aydınlat derim ben ... keyifli sürüşler allah kaza bela vermesin kardesim

SELAM corsaDistorsiyon

O Dediğin 40-50 Milyonluk Makineler Falan Yaş Iş Nedenmi O Makineyi Doğru Kullanmayi Bilen Bile Yaptiğinda Boyanin üzerindeki Verniği Incaltme Riski Var Bilmeyen Biri 3-4 Kez Yaparsa Bence Boyayi Ciddiden Bozar Birak 1 Kez Dahi Yapsa Bozar He Diceksinki Boyaninca Yapmiyolarmi Taze Vernik Hizla Aşinmaz Ama Kurumuş Oturmuş Vernik 2dk Da Toz Olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri