Yedek Anahtar ve İlginç bir hata?

kaanrevan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar anahtarı unuttuğun için eşimden olan yedek anahtar ile bugün dışarı çıktık. 1 saattir aracın içindeyiz ikizler öğle uykusunu uyuyorlar Tekirdağ da denize karşı... 

Anahtar aracın üzerinde iken 3 defa "debriyaj e basmadan aracı çalıştıramazsiniz. " Hatası aldım.... Ancak ben ne debriyaj e bastim, ne anahtarla oynadım sadece şarjda telefon var, ve aux müzik açık... Acaba bu hata neden kaynaklanabilir. Yedek anahtarla alakası olabilir mı? Ya da akünün zayıflaması söz konusu olabilir mı?

Cvp: Yedek Anahtar ve İlginç bir hata?

60 amperlik akü kullaniyorsunuz yarim kontakta işlem yapmamanizi öneririm akü başa bela açabilir aniden

Yedek anahtar konusunda ise yedek anahtar kullaninca araba 2. Kisi kullaniyor gibi algiliyor ve ayarlar yedek anahtara yani 2. Kisiye geçiş yapiyor

Anlamsiz hatalar anahtardan ziyade genelde akü zayiflayinca cikiyor ama

adRe j' Alıntı:
60 amperlik akü kullaniyorsunuz yarim kontakta işlem yapmamanizi öneririm akü başa bela açabilir aniden

Yedek anahtar konusunda ise yedek anahtar kullaninca araba 2. Kisi kullaniyor gibi algiliyor ve ayarlar yedek anahtara yani 2. Kisiye geçiş yapiyor

Anlamsiz hatalar anahtardan ziyade genelde akü zayiflayinca cikiyor ama

Bu aralar araç içinde uzun süre geciriyoruz. Sanırım bu sorunlar bundan kaynaklanıyor. Acaba akünün bu tarz zayıflığı araca kalıcı farklı arzalar verir mı? Geçenlerde de ilginç bir durumla karsilaştım.... Aracı stop ettim. 3 sn sonra araç kendi kendine kendisi sanki mars basar gibi yaptı. Durdu...

Bu bahsettiğim sorunlar dediğim gibi araç içinde uzun süre müzik dinlediğimiz gün olmuştu. Bugün de yine aynı. Uzun süre müzik şarj... Bu kez debriyaje basmadan çalışmaz hatası...

Şimdilik bir sorun yok. Ancak bundan sonra dikkat edeceğim. Yarım kontak dediğiniz nedir? Yani müzik dinleme vb. gibi durumlarda araç duruyorsa da çalıştırmak mı gerekir.

Akü kaç amper bilmiyorum ama, araca 5.5 yilliik oldu. Hiç akü değişimi vb. olmadı. Başka bir öneriniz var mi?

Araçlarda kullanılan aküler tam doluda verim sağlayan akülerdir yani araç çalışırken akü dolar. Sizinde dediğiniz gibi araç içerisinde fazla vakit geçirdiyseniz multimedya tlf şarj ve diğer etkenlere maruz kaldı ise ( akünün de yılın bakarak bu yorum ) akü %50 nin altına inmiş tahminen ve sırada marş yaptınız için yüksek akıma maruz kaldığı için araç kendini toparlayamamış yekrar marş istemiş kendini toparlamak için. önerim aküyü değiştirin bu yedek anahtarı bana kalırsa denk gelmiş :D günah keçisi seçilmiş :D ama akünün ömrü 5 yılı geçmemesi lazım çalışır fakat ömürleri var belli bir dolum süresi bunuda aracı ne kadar aç kapa yada ne kadar enerji harcandığına bakamadığımız için 5 yıl olarak değerlendirilip akü değiştiriliyor.

Geri