Sıfır bir Astra 1.3 CDTİ 111. yıl aldık. Axa sigortadan kasko yaptırdım. Aldığım yer aynı zamanda kasko da yapıyordu. Artık gelip gitmekten, her ayrıntıyı araştırmaktan yorulduğum için tamam siz yapın dedim. Konuşma arasında adının sonradan "yeni değer klozu" olduğunu öğrendiğim seçeneği seçmenin benim için dezavantaj olduğunu söylediler. O an araba almanın heyecanıyla onayladım ama sonra birkaç kişiyle konuşunca bunun önemli olduğunu öğrendim. Sigortayı aradım ancak sigortacı bir aracın yeni değer klozu seçeneği çalıştırılarak sıfır değerinin geri verilmesi için yüzde 85 hasarlı olması gerektiğini, AXAnın böyle bir oranı olduğunu söyledi. Sizin aracınız yüzde 60 hasarlı olsun ve yeni değer klozu seçilmiş olsun. Şirket sizin aracınızı yenisi ile değiştirmemek için yüzde 60 hasarlı aracı yaptırmaya kalkar. Siz de haliyle çok zarar edersiniz. dedi. Birkaç sigortacı da "poliçeyi iptal et, bizde öyle birşey yok gel senin aracı biz kaskolayalım." dedi. Ama sizdeki oranı kaç bu yeni değer klozunun deyince kem-küm, hık mık dediler. Bilmiyorlar açıkçası.
Ne yapsam bilemiyorum. Hani olmaz olmaz da bu işi kulak ardı ederim, kesin benim başıma böyle birşey gelir diye korkuyorum.
Tecrübeli arkadaşların fikirlerini bekliyorum
Ne yapsam bilemiyorum. Hani olmaz olmaz da bu işi kulak ardı ederim, kesin benim başıma böyle birşey gelir diye korkuyorum.
Tecrübeli arkadaşların fikirlerini bekliyorum