yenı balata ses yaparmı?

gakgoş23

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
ii akşamlar arkaşlar bişey sorcam size bu akşam yokuş aşağı bol dönemecli bi yerden giderken aracımda direksiyonu sola döndürdüğüm vakit bı gıcırdama ıslık sesı gıbı bı ses gelıyo hanı balatalar bıter fren yaparsın oyle bı ses daha gecen hafta balataları degıstırdım akşam bı ustaya götürdüm balatalar sert olabılır dedı gıderken benı o kadar sınır eden ses gelırken cok yapmadı sızce balataların yenılıgınden olurmu 500 km yı gectı balataları degıstırelı bıde sadece dıreksıyon sola kırdıgım zaman oluyo bı fıkır versenız...:(

her frene bastıgında olsa o zaman balata derım senın aracından boyle cıyaklama bı yere surtme sesı gıbı bı ses gelıyorsa eger o amortısor kafalarının rulmanlarından oluyor bızım sırket aracı var fıorıno onlarda kronık sorunmus bu o rulmanlar degısınce ses kesılır emın ol..

Direksiyonu saga sola cevırdıgınızdekı ince sesden bahsedıyorsanız, dıreksıyon hıdrolıgı elektrık mekanızmasında gelıyor o ses, daha cok gelmesı dıreksıyon hıdrolıgının azalmasındandır

valla dostum hıdrolık yagını desem sağa dönderınce neden olmuyo sadece solda.amartisör olabılır sağıda gecen hafta değiştim solda bişey yoktu yarın oralarıda bı kontrol ettıreyım sagolun fikirleriniz için...:)

Corsa'ların firen balataları ötebiliyor ama o daha farklı o normalde giderken öter frene bastığınız zaman ses kesilir, o balatadan kaynaklanıyor ama sizinki biraz daha farlı sanırım.

Ahmet Altınçubuk

valla dostum hıdrolık yagını desem sağa dönderınce neden olmuyo sadece solda.amartisör olabılır sağıda gecen hafta değiştim solda bişey yoktu yarın oralarıda bı kontrol ettıreyım sagolun fikirleriniz için...:)

Ben balataları degıstırdıgımde , takan usta bu fren balatalarını dıkkatlı takmak lazım demısdı ayarını ıyı yapmak gerekıyormus eger balaatayı cok sıkı yaparsan araba yürürken balatayı yer felan demişti , belki balatalarınızı takan servıs sıkı taktıysa sol tekerın sürtünme oluyordur ..

bu balatalar değişirken balataların temas attiği alan tornaya gitti mi ??

çünkü eski balatalar diskleri her alanına aynı derecede basmaz ve ufakta olsa disk dümdüz olmaz ama yeni taktığınız balata düz diskte dümdüz olmayacağı için diskte ki hafif çıkıntılar frene basarken ses yapabilirr

yani diskin üzerinde ki her alan aynı derecede aşınmaz balata bazı noktalarına daha çok basar ve o kısmlar daha çok aşınır yeni balata takılcağı zaman ses yaparr

inşallah anlatabilmişimdirr

balata sıkı takılmaz , balata frene bastıkça fren hıdrolıgı onu yerıne oturtur

saygılar

arabayı servise vermıştim dısklerın tornaya gıdıp gıtmedıgını bılmıyorum bakalım yarın götürecem ne cıkacak...:(

arkadşlar arabayı götürdüm anlatmıstım yukarda bı tanesı dedı vırajdemır lastıgındendır
ıı dedım soktu temızledı yok yıne ses var sonra elazıgda servıste calısan arkımı aradım dedı balataların tırnakları tam oturtulmamıssa dıske surer dedı dogruymus tornada dısklerın etrafını yaptılar bıde sert balata takılmıs sertlıgınden dolayı cok az da olsa ses gelıyo ama o uzun ses gıttı:D
bıde kocaelıde soyle guzel bı opel ustası bılenınız varmı?

Geri