Yeni opellerde hararet göstergesi yok!!!

seassoldier1

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Mekanik olarak hararet göstergesi yok ancak motor soğukken mavi, sıcakken kırmızı (geçmiş olsun bu yandığı zaman:D) yanan thermometre şeklinde ışık yanmaktadır.Bende 07 cmon enjoy corsada bu şekilde bazı arkadaşlar olmadığını söylüyor kendi araçlarında.bilenler görenler paylaşırlarsa bizimle seviniriz.
Not:ben bunu servise sormuştum birkeresinde uzun yolda klima açıktı bagaj ve kalabalıktı araçpedalların üzerinden ayaklarıma ve bacağıma sıcak vurdu.biraz endişelendim.servisi aradım hemen.bana devam et bişey olmaz motor arıza ışığı yanar hararetten önce dedi.E peki daha öncede motor arıza ışığı yandığında aramıştım benzinin oktanındandır devam et abi demedinmi dedim.abi ozaman çek kenara servis çağır ibi saçma bir cevap verdi.benim anlamak istediğim eğer riskli dereceye ulaşırsak ulaşmadan önce anlama şansımız varmıydı.maalesef üzgünümki yok arkadaşlar.yani motor arıza ışığınız yanmışsa ve motorun çok ısındığını düşünüyorsanız allah korusun tedbir alın çekin sağa rolantide çalıştırın bir süreliğine kontrol edin.
İşin enteresan tarafı kimse narde nasıl yandığını bilmediği için kırmızı hararet ışığı yandığında iş işten geçmemiş olsa bile anlayana kadar motoru kucağımıza alabiliriz biraz saçma olmuş bu.sizce?

abi anlayamıyorum. niye engelliyor ki. şunu merak ediyorum olması senin için niye önemli? ayrıca burdada yazayım 2005 astra elegance dada 2008 astra sedanda da motor soğukken mavi ışık flan yanmıyor. çok dikkat ettim, yanmıyor

abi merak etme zaten riskli böylgeye yaklaştığında haber veriyordur. arabaya zarar gelince haber vermez herhalde

astra sedana aşığım ben aşık:)eriyorum o araba için.hb modelini test etmiştim.1.3 cdti modelini.güzeldi beğendim.ama sürüş esnasında gözüm hep bişeyi aradı.arabanın motorunun sıcak olup olmadığı çok önemli bence yav.tamam hararet bir anda yükselir göremezsin belki ama örneğin sıkı trafikte sıcaklık arttı diyelim.trafikten çıkınca arabanın hararet yükseldiyse bir şekilde indirmeye bakarım.yokuş aşağı viteste salarım falan.ama gösterge olmayınca rahata edememki ya ne biliyim

abi motor zaten hararet yükselirse, motora zarar vermeden uyarı verir. yine çekersin sağa, ne bileyim yapacanı yaparsın. bende aşıktım sedan a, aldım çok şükür. valla 2005 tede yoktu hararet göstergesi. inan o kadar zorlamaya rağmen bir kere bile hararet yapmadı araç. bence takma buna. al sedan. harika valla araç. 1.3cdtı da gayet güzel. kaçıp gidiyor namıssız :) ekonomide cabası

astra sedan valla tam benlik bir araç.ama vectrama kıyamam bu seferde onun yeri ayrı:)

peki astranın yol bilgisayarında aynen hararet göstergesine bakarmış gibi motor sıcaklığını görebiliyor muyuz?

bence hararet tehlikeli boyuta yükseldiğinde yol bilgisayarının ekranından hararetle ilgili bir uyarı gelir

Geri