Yıllık Bakım,Yetkili Servis-Sanayi,Hangisi ?

themeriva

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar Opel Meriva 2005 Benzinli aracım için yıllık bakım yaptırmak istiyorum. Bir tanıdık vasıtası ile yetkili servisten
hava filtresi,
benzin filtresi,
yağ filtresi,
bujiler,
motor yağı Ve
polen filtresi için 230 TL fiyat aldım. Sizce fiyat nasıl ? Sanayi de aynı işlemleri kaç paraya yaptırabilirim sizce,iyi bir ustada..Cevaplarınıza göre hafta sonu bakımı yaptıracağım.

Arkadaşlar Opel Meriva 2005 Benzinli aracım için yıllık bakım yaptırmak istiyorum. Bir tanıdık vasıtası ile yetkili servisten
hava filtresi,
benzin filtresi,
yağ filtresi,
bujiler,
motor yağı Ve
polen filtresi için 230 TL fiyat aldım. Sizce fiyat nasıl ? Sanayi de aynı işlemleri kaç paraya yaptırabilirim sizce,iyi bir ustada..Cevaplarınıza göre hafta sonu bakımı yaptıracağım.

işçilik yazmamışsınız. dahil ise gayet makul.

hava filtresi,
benzin filtresi,
yağ filtresi,
bujiler,
motor yağı Ve

işçilik yazmamışsınız. dahil ise gayet makul.

evet işçilik dahilse fiyat bana da uygun geldi Uşak'taki fiyat seviyesini çok bilmemekle beraber...

öm atmıştım dediğim yerden de fiyat aldınız mı?

mazot, hava, yağ filtreleri GM dexos 5-30 tam sentetik motor yağı ile dün yetkili serviste senelik bakım yaptırdım 260tl ödedim

forever yetkili servis.

evet işçilik dahilse fiyat bana da uygun geldi Uşak'taki fiyat seviyesini çok bilmemekle beraber...

öm atmıştım dediğim yerden de fiyat aldınız mı?

dostum,pop-up engelleyicisi varmış.ÖM yi şimdi gördüm..

Arkadaşlar servisten aldığım fiyatta işçilik dahil 230 TL..Aklıma takılan sizce servis tüm parçaları orjinal GM mi kullanır ?

Ayrıca hava,polen vs gibi filtreleri sizce orjinal mi kullanmak lazım yoksa kaliteli ama yan sanayi ürünleri mi tercih etmek gerekir ? Aralarında çok fiyat farkı var.
Ben yıllık 10000 km ancak yapıyorum bu arada.

ARkadaşlarımız her ne kadar sana yardımcı olmak için tecrübelerini paylaşsalarda fiyatlar şehirden şehire değişir.Ayrıca opel aracının dilinden de her usta anlamaz.Önünde 3 seçenek var.Yetkili servis, özel servis, opel yetkili servisinden ayrılıp kendi dükkanını açan tamirci.Öncelikle bunların dışına çıkmamanı tavsiye ederim.Sonra üzülürsün.Bunları iyice araştırıp daha sonra fiyatlarını sormanı tavsiye ederim.Hiç biri sen benim aacımda bu bakımlar yapılacak e kadar işçilik e kadar parça tutar dediğinde seni kovmazlar.Çünkü artık kimse öyle büyük paralar kovalayamıyor o yüzden müşterileri kırmamak için ellerinden geleni yapıyorlar.Çok dinazorlaşmış ustalarda halen daha bazı kompleksler devam ediyor ama onlarda havalarını almaya başladılar.

aracın 2005 model olduğu için yetkili serviste bir çok orjinal parçada %25 civarında indirim alırısn,
özel servi orjinal parçada sana indirim yapamaz,
yetkili servisin işciliği yüksektir parça ucuzdur,
özel servis parça pahalı işcilik ucuzdur,
sonuç olarak aşşağı yukarı aynı fiyata gelir,
örnekleyecek olursak yetkili 1000 lira der özel 800 lira der
bu durum bazı parçalarda bozulur, örneğin amaortisör üst takozu yetkilide 120 civarıdır, özelde orjinal gm 40 liradır
o nedenle değiştireceğin parçaların fiyatlarını yetkilden al birde parçacıdan al
amacın fiyatsa bu değerlendirme ile yapabilirisn,
bence fark çok değilse yetkilide yaptır , temiz iş, kayıtlarda tutulur 2 yıl grantisi vardır, satarkende yetkili servisten bakımla ilgili bilgilerin listesini alırısın.

Geri