yıpranan taban halısı

arifpoyraz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
97 astra f nin debriyaja yakın bölümünde taban halısı delindi. daha önce böyle bir sorunu çözen arkadaş varmı . tamir ya da değişim için ne önerirsiniz.

usta elınden gelıyosa eger taban halını sök derim sıcak havalarda nasıl olsa bı yıka kı arabanın ıcındekı hava bıle degısıyor yıkadıgında. daha sonra oraya bı parca koyarsın aynı kumastan ya dıktırırsın ya derby gıbı bıseyle yapıstrtrsın altınada cam yununu koydun mu parcanın sıfır gıbı olur sana.. ama sökup yıkamanıda tavsıye ederım..

Astra F lerde nasıl bilmiyorum ama ben Vectra A kasanın taban halısını sökmeye kalktım, o nedenle sökme işini hiç tavsiye etmem ;). Zira halıyı zarar vermeden çıkarabilmek için ön göğüsün altı, kalorifer radyatörü, teyp konsolu, vites konsolu döşemeler, kapı eşikleri tamamen sökülecek (sökme aşamasında aşırı sertleşen bazı plastik tırnaklar maalesef kırılıyor). Benim tavsiyem eğer yeri müsaitse bir miktar lastik malzemeyi (japon arabalarındaki gibi) halının üzerine yapıştırmaktır. Yer müsait değilse, yani yırtık bölge debriyaj pedalına çok yakınsa döşemecilerin kullandığı eğri iğne yardımı ile yırtık yeri dikmektir.

arabanın üstünde önce halıyı yıkatacağım havalar soğumadan (iyi fikir). sökme işi elimden gelmez. sonra da ankarada bir döşemeciye tamir ettirmek gibi geldi en iyi çözüm. ankarada döşemeci ve taban halısını yıkatabileceğim yerleri tavsiye edebilecek arkadaşlar var ise memnun olurum.

Arif bey bence o halıyı ne sökün nede araç üstünde yıkatın. Zamanla yıprandığı için sökerken elinizde kalır, yırtılır, tekrar oturmaz bombe bomde durur. Ayrıca üstünde yıkayınca tam kurumaz nemi altına saca verir pas yapar, koku yapar. Bence siz en iyisi o kısıma yama gibi birşey yaptırıp üstünü paspasla kapatın gitsin.

Geri