Yollardaki bozuk alanlarda sağa sola çekme...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan HySofT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HySofT

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar şimdi bu karayollarında ağır kamyonların yaz aylarında oluşturduğu çöküntüler ( düz bir hatta bulunan lastik çöküntüleri ) ve bazı karayollarında buzlanmada fayda sağlasın diye özellikle rendelenen asfalt bölümleri hakkında bir sorum olacak...

Bu bölümlere gelince araç hangi lastikten o çöküntüye veya rende izine girmişse o tarafa doğru kaçıyor... Daha önce bir çok arabayı aynı zeminlerde kullandım fakat bu kaçma olayı pek fazla hissedilmiyordu. Arabam 97 TIGRA, acaba bu tigraların amortisörlerinin spor oluşundanmı kaynaklanıyor. Yoksa benim arabamdamı birşey war ?

Şimdiden cevaplara teşekkür ederim :)

Bu arada Lastikler 195 x 50 / 15" orjinali ne olmalı bilmiyorum, arabayı alalı 15 gun oldu...

Son düzenleme:
Bunu lastik sınıflandırılmasına sokmak mümkün değil .
Yoların sağ şeritleri otuz cm derinliklere varan balık sırtı çıkıntı ve çöküntülere uğramış buralara karterini vuranlar, buzda ve yağmurda kaydıran arabaya takla attıran olümcül kazalar yapanlar var. çekinti yapılması normal. Tıraşlanan yerlerde kullanılan lastik sert hamurlu ise sesi artıracağından içeriye ayn oranda ses verecektir. :p ;) Arabanda hiç bir sorun yok . Rahat ol.

hmmm teşekkür ederim,
şu avrupa birliği her bi halta karışacağına şu yollara bi el atsa dimi :) arabalar avrupalı ama yollar :kop:

Diğer taraftan, arabanın iz düşümü (sağ ve sol olarak) tam bu oyuklara denk geliyorsa daha fazla çekme yapar.Daha küçük ya da daha büyük arabada cok daha az hissedebilirsin duruma göre...

Geri