Z.13.DT ucuz filtre pahalı filtre farkı nedir?

opelimiseviyorum

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
CDTİ motorda periyodik bakımlarda yakıt, yağ ve hava filtresinin değişiminde orjinal parçayı kullansak ne fark eder, 10 ar lira olan parçaları kullansak ne fark eder? Bunu gerçekten çok merak ediyorum. sonuçta bu parçaların yan sanayii olanı 40 tl tutuyorsa orjinali hepsi 80 tutuyor. orjinali kullanmak ne kazandırır yan sanayii kullanmak ne kaybettirir? İşi bilen ustalar bu konuyu aydınlatırsa sevinirim.:confused:

vallahi şöyle söyliyim pek teknik bilgim yok ama 50 - 60 TL için riske girdiğine değmez. En azından için rahat olur :)

Yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, mazot filtresi, gibi ürünlerde yan sanayi filtreler doğru montajda sorun çıkarmaz. ama karar sizin.
Farklı fikirleri de görebiliriz bu konu altında

filtre

Hava filtreleri belli oranda hava partiküllerini temizlemek için yapılırlar.Bunlar içinden geçen havayı süzerken devamında çalışacak parçaların özelliklerine göre seçilirler.Çok ve yüksek miktarda ince sıklıkta işlenmiş bir filtreden hava geçerken oldukça temiz bir hava geçer,ama sonrasında çalışacağı yere ulaştığında yeterli basınçta ya da miktarda olmazsa görevini yapamaz.alacağın filtrenin özelliklerinden eminsen herşeyi takabilirsin.Yeterki fabrika şartlarını yerine getirsin.Ha birde basınçlı hava tutup temizlemesinler.Hiç bir filtre temizlendikten sonra aynı olmaz(metal süzgeç veya çökelti filtreleri hariç).
Birde buraya bir bak vaktin olursa.ben severim burayı.

http://www.uzmantv.com/otomobilin-hava-filtresi-nasil-degistirilir

yakıt filitresi hiç farketmez eğer yok orjinalı olsun diyorsan git FİAT ın kini al 25tl aynısı ben aldım :)
sonuçta bu filitre 60binde bir değişiyor ama ülkemizde yakıttan olsa gerek 15 bine indirmişer o zaman zaten orginaline gerek yok..alman yan sanayi veya fiat markasını kullan

Son düzenleme:
hiç farketmez eğer yok orjinalı olsun diyorsan git FİAT ın kini al 25tl aynısı ben aldım :)
sonuçta bu filitre 60binde bir değişiyor ama ülkemizde yakıttan olsa gerek 15 bine indirmişer o zaman zaten orginaline gerek yok..alman yan sanayi veya fiat markasını kullan

60 bin de bir değişen filtre hangisi ?

60 bin de bir değişen filtre hangisi ?
Kusura bakma düzelttim ve ekledim yakıt filitresi zaten yağ filitresi illa orjinal olmayacağından hava polen zaten belli orjinal kimse kullanmaz en değer verilen mazot filitresidir onun için onu yazdım yani ondada orjinal olması gerek değil OEM olabilir..anlayacağınız alman markası olsun hangi yan sanayi olursa olsun hepisi kullanılır. marka bosch, İNA, MAN,febi,mahle,purflux,ufi,(aklıma gelen şimdilik bu markalar) gibi markalar kullanbilirsiniz

Son düzenleme:
Kusura bakma düzelttim ve ekledim yakıt filitresi zaten yağ filitresi illa orjinal olmayacağından hava polen zaten belli orjinal kimse kullanmaz en değer verilen mazot filitresidir onun için onu yazdım yani ondada orjinal olması gerek değil OEM olabilir

Bence de, sektörde oldukça kullanılan belli markalar var zaten bende onlardan hatta bazı opel servislerinin muadil olarak sattığı fiat grubunun orjinal olarak verdiği ekipmanlardan..

mazot filtresinde mahle ve ufi kullanıyorum

yag ve mazot fılıtresınınde kesınlıkle bosch mahle delphı gıbı ust kalıtelerı kullanmak şart. yag fılıtresı çin malı olunca yag lambası yanıyor rolantıde basımıza cok geldı. mazot fılıtresının kagıdı enjektörlere zara verıyor. hava fılıtresıde önemsız gıbı ama yan sanayılerde sılıkonlu kısımlar dokulme yapıyor turbonun pervanesıne zarar verıyor. kala kala polen fılıtresı kalıyor sadece:)

Geri