5-3 yap aracın rahat rahat devırlensın o zaman ama ılk yaptıgında bı bos yolda dene derım ılk olarak..
dıyarbakırdakı servıs ne yaptıkı aracına o kadar performans dusuklugu oldu ?
Mustafa bey
yaklaşık 1 hatadır kullanıyorum 3-3 te güzel ama, viteslere yetişemiyorum. arada vites atlatıyorum buda güzel, ama bir sorun var.
araba şaha kalkıyor resmen yanlız, devir bir anda yükseliyor analog devir göstergesinde devir 3800 lerdeyken, devir kesiciye girer gibi bir anda fren yapıyor. bir iki defada MOTORDAN sanki debriyaja yarım basıp vides değiştirmişsin gibi garç gırc sesi dahi geldi korktum motor ısığını yaktı. arıza kodlarına baktım motor kumanda modulu hataları vardı P0135,p2a00,p228c sildim simdilik aracı normal sehir içi modunda kullanıyorum performansından gayet memnunum ama işte uzun yolda veya ısıklarda biri gaza getirince toz yutturuyordum ama şimdi bu meseleden dolayı motora yüklenemiyorum.
ne tavsiye edersin ?
Diyarbakır Opele gelince illallah
aracı kasım 2014 te aldım aynısından şirket aracı vardı diye aracı 2 3 ay opelde bıraktım yılsonu vergi vs dolayı ocak ayında aracımı yıkatıp teslim ettiler tabi once problemsiz olarak teslim aldım yazısını imzalattıktan sonra anahtarı verdiler gittim arac sıfır pırıl pırıl araca bindim aracı çalıştırdım araç çalıştı 10 saniye sonra stop etti tüm ışıkları yandı esp devre dışı yok su devre dısı bu devre dısı araç kalkmıyor servistekiler geldi araçı kaldıramadılar. 1 saat filan uğraştıktan sonra aracı çalıştırdılar araca bindim karşıdaki shelle geçip yakıt aldım aracı çalıştırıyorum calışmıyor hata veriyor
servisi cağırdım geldiler baktılar yarım saat uğraştılar tamam dediler
yola cıktım 1 km gitmeden araba yolda sehir halinde iken stop etti kudurdum telefon ettim actım ağzımı yumdum gözümü misali getirin dediler zor bela calıştırıp servise gittim yeniden yazılım attılar yok sunu kapattık bunu kapattık sen bunu böyle biraz kullan yazılım güncellemesi istiyelim allahım yaaa aracı aldım resmen tiksindim aracı kullanıyorum ama aynı araçtan var bende , onda böyle sorunlar yok ve gayet memnunum da
(
Hiçbir performans sorunu olmayan araba niye mıncıklanır anlamış değilim.
Bu işte tecrübeli tunning firmaları dışında yapılan herşey macera aramak.
sayın butterfly_effect eleştiri yapmadan önce ilk mesaıma dikkat edin lütfen
vardıda bizmi yapmadık
)
neyse
ama ne yazıkki bu araç şansıma böylemi geldi günde 100 150 km yapıyorum 10 15 gun sonra aracı servise götürdüm yok sunu düzelttik yok bunu düzelttik diyip verdiler araba bir hantal oldu kudurmak uzereyim gaz pedalının sonuna kadar basıyorum tepkiyi 2 saniye sonra alıyor 160 km 170 zor görüyor geri gittim. siz bu aracaa ne işlem yaptınız adım adım yazınız dedim yok turbo yazılımı attık güncelledik sunu yaptık bunu yaptık
gel dedim, gec direksiyona cıkalım.
cıktık, bas dedim. abi basıyor.
Bas dedim sustu göstergeye baktı araç 160 gıdım geçmiyor rampa aşagı 170 filan
abi motorda sıkıntı yok gibi turboyu ayarlarız pedalda sorun olabilir onada bakarız döndük 2 saat araç serviste kaldı.
Tekrar çıktık yola aynı tantana kudurdum şikayet edeceğim dedim
çıktım opelden aradılar gelin kontrolünü yapalım diye bende şirketin önüne gidip diğer aracımın plakasını cıkartarak bu aracın plakasını takıp servise gittim ve ustayı aldım kullan dedim adam cıktı basıyor problem yok 180 200 sorun yok dur kalklarda yığılma yok dönüp servisin önüne gelince elektronik bir arıza idi düzelmiş dedi araç gayet iyi emin olmak için aracın yanından ayrılırken plakaya baktı yine gülümsedim gittim servis müdürünün yanına olayı anlattım
ne yapacaksınız sustu
aracı 13 bin km de iken antalyaya gittim tatil için oradayken servise bırakırım diye düşündüm tatil dönüşü servis randevunz yok bakamayız dediler bende üstelemedim şimdi aracın 30 bin km sini bekliyorum farklı bir servise götüreceğim tabi elimde dağılmasa araç.