Kış lastiği takma zorunluluğu ?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahmetokur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ahmetokur

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
4 Nis 2013
Mesajlar
2,746
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Merhabalar,
Bildiğiniz üzere ticari araçlara 1 Aralık'tan itibaren kış lastiği takma zorunluluğu geldi ve kış lastiği takmayan araçlara çevirmelerde 500 TL ceza yazılacağı belirtildi. Benim aracım Opel Combo, ruhsatta Kamyonet (Panelvan) Hususi - Yük Nakli olarak geçiyor.
Ama kafaları kurcalayan birkaç şey var.
Ticari sınıftan kasıt hangi araçlardır?
Kamyonetler (Hususi - Yük Nakli yazanlar) bu sınıfa dahil midir?
Yoksa yine kamyonet olupta (Ticari - Yük Nakli) yazanlar mı bu sınıfa dahildir?

Bazı bilgili(!) kişiler sizi kapsamıyor diyor, bazıları kapsar diyor...
Aydınlatırsanız sevinirim...
 
Ruhsatta kamyonet yazıyorsa sizi de kapsıyor bu uygulama. Dün bir trafik polisi ile konuşmuştum. 9 aralıktan itibaren denetimlere başlamaları için yazı gelmiş.
 
Bunu yapmayan sürücü yandı - Milliyet Haber
milliyetteki habere göre özel araçlar içinde yazı gönderilmiş.
sakaryada senede 3 bilemedin 4 gün karlı olur. o dört günde otobüsle işe giderim bikaç gün için kar lastiğine para vermemek için. şimdi kar yağışı uyarısı var diye bizde kontrollerde ceza mı yiyeceğiz ?
 
Arkadaşlar artık özel araçlar içinde kar lastiği şartı aranmaya başlandı hatta sadece iki kar lastiği olması dahi iş yapmıyor 77 TL ceza itekliyorlar haberiniz olsun.
 
sadece ticarilerde zorunlu devam diye biliyorum...
 
sadece ticarilerde zorunlu devam diye biliyorum...

Yok eskiden öyle idi hatta şimdi polisler lastik diş derinliğini de kontrol edecekler. Ve uygun değilse lastik diş derinlikleri aracı bağlayacaklar ve lastik takılana kadar da bağlı kalacak.
 
Aynen öyle olacak ve lastik almadıkça bırakmayacaklar. Tamam şahsen ben vatandaş olarak uygulanmasından yanayım da arkadaş birde belediyeler adam gibi işini yapsa olmaz mı? Şimdi aracın altında olan kar lastiği belediyenin tuzlamadığı ve jilet gibi buz olan bir yolda ne p... yesin...
nadir bey tamam siz ankarada oturuyorsunuz da ben sakaryadayım. burda kar senede bikaç gün ancak yerde kalır. bikaç gün için 700-800 tl lastik nasıl alalım. o bikaç gün aracı kullanmıyorum zaten. şimdi emir geldi denetleyin dedikleri için kar lastiği olmadığından kar olmasa da ceza yazacaklar. bunun birtek açıklaması var devlete para lazım. devlet vatandaşı çok düşünse dediğiniz gibi tuzlama işlerini adam gibi yapar.
 
Siz Sakarya dasınız birde İzmir Antalya illerimizde olan arkadaşlar var. Onlar ne yapacak? Ben onu düşünüyorum :D
 
Geri
Üst