Otomatik vites araç almaya korkuyorum. İkinci el araçta otomatik vites, arızalı falan olur, masraf ister, parçası işçiliği pahalıdır diye.
Ben şahsen araba alacak olsam otomatik vites olunca tırsıyorum. Mutlaka kullanımı daha kolaydır. Otomatik vites kullananlar kolay kolay düz vites kullanmıyormuş diye duymuştum.
bak sana otomatik konusunda bir iki bilgi vereyim ama bu konunun önceki sayfalarında benim yazdıklarımıda okumanı tavsiye ederim. bu arada sondan başa doğru git.
sana şu otomatik arabayı al diye illa tavsiyede bulunamam. ama otomatik şanzımanı tavsiye ederim. çok sağlam masrafsız bir o kadarda konforludur. ancak kullanma önemlidir. ustası az, parçası pahalıdır.
ben 30 yıllık hiç tamir görmemiş hiç sorun çıkarmamış şanzıman gördüm. ve omegamın şuanki şanzımanı hiç açılmamış ki 15 yaşında bir araba bu.
daha ayrıntalı halini önceki sayfalarda nedenleri ile yazdım.
ha diceksinki ben nasıl kullanayımda bozmayım.
1. yağını değiştir ihmal etme ve yağsız bırakma. 60 binde değişende var 100binde 120 binde bile değişen var arabasına göre değişir. yani yağı kimbilir kaç senede bir değiştiricen. masrafın 100 ytl anca tutar. (manuel olsa bu kmlerde 2-3 kere debriyaj isterdi)
2. KUR CA LA MA otomatiği kurcalamıcan, sevmez hatta nefret eder. madem kol ile oynucaksın manuel al. yok giderken 3 e al - d ye al - 1 e al en nefret ettiği şeydir. spor sürüş lazımsa bas sport düğmene, yada bas gaza dibine kadar roketle.
BURAYI BAYANLAR OKUMASIN ustam fındık mehmet (kulakları çınlasın) derdiki "şanzıman kadınsa roketde onun arzularıdır (kibarca yazdım anlayın) sık sık roketliceksinki doysun, patron kim öğrensin. yoksa bi sakatlık çıkartır."
3. motor devirli iken vitese atma, yani vitese sadece rölantide at.
4. araç durmadan P parka alma viteslere takma.
bu kadar. bunları yapamaz değiliz hiçbirimiz.