0*20 yağ ile 5*30 yağ arasında ki fark

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Derhaan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Derhaan

Kayıtlı Kullanıcı
55-Samsun
Siteyi ziyaret et
Aracımin yağını değiştireceğim de. 5*30 yağ aldım 4 lt. Ancak araba bildiğim Kadar 5 lt alıyor. 5*30 yağ koyup üzerine 0*20 yağ eklesem olur mu yarım litre

Vizkozitesi farklı iki yağ motora zarar verir.

Yağlar birbirine karıştırılmaz aman hocam.

Ben 4 Litre alıyor diye biliyorum...

Daha yeni değiştim 4 lt olması lazım eksik mi yaptık yoksa acil cevap :)

Valla 2 farklı ilde yetkili servis e ve genel merkeze de sordum özel servise de hepsi 4.5 litre yağ koy diyor. Hatta servis 5 litre koyuyor ilk bakımda. Ondan sonra 4.5 litre ile devam ediyor. Garantisi bittiği için bakımı dışarıda yaptırdım o yüzden servis ne işlem yaptı ise aynısını yaptırdım. Bu arada dediğiniz gibi 0/20 yağ yeşil bir rengi var çok ince birde.

Açıkçası ben 2 ay önce speedy de yaptırdım..Genelde orda bakımını yaptırıyorum..Genelde 4 litre alıyorum 5 litre aldığım zaman dikkatlice 1 litresini ayırıyorlar onuda eve götürüyorum..Bazen arabanın sağını solu (gergi menteşe gibi)yağlamak gerekiyor :)..Benim aracım dizel,acaba benzinlide 5 litremi koyuluyor?Belkide 1,3-1,6 motor farkındandır...

Kullanım klavuzlarında yazıyor genelde, kimde varsa bakıp paylaşabilir ;)

Akşam ben bi bakıyım. Bu arada benim arabanın şöför tarafının güneşliğinin içindeki kapak kırıldı. Bulabilir miyim?

Malumunuz SAE viskozitesi yağın kalınlığı ile ilgili bilgi verir. Birinci rakamdan sonra bir W gelir (düşük sıcaklık viskozitesini belirtir) ve ikinci rakamda yüksek sıcaklıktaki viskoziteyi gösterir. Yağları karıştırmak pek de iyi olmaz :)

Dış hava sıcaklığı -25 °C'ye kadar SAE 5W-30 veya SAE 5W-40
-25 °C'nin altında SAE 0W-30 veya SAE 0W-40

1529405724011.webp

Geri