0 rh + kan ihtiyacı..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meftunn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bayağ ilgilenen arkadaş olmuş saolsun.. arkadaşlar açıkcası ben bu hocadan ders almadım yani kendisini yolda görsem tanımam ama adını duyuyorum.. zaten bi uçak falan düştümü tv de direk çıkıyomuş :) hocamızın mail adresi telefon numarası falan mesajda mevcut.. yani gerçekten durumu müsait arkadaş varsa bu işin sevabından faydalansın derim..emin deilim ama bu '0' kan grubu zor bulunuodu heralde, genel verici idi diye hatırlıyorum.. mesajımı RABBİM YAPTIĞINIZ VE YAPACAĞINIZ KAN BAĞIŞLARINI KABUL ETSİN diyerek noktalıyorum :)

bu arada ufak ama ciddi bi bilgi...

kan vermek isteyenlerin, en az 3 aydır cinsel ilişkiye girmemiş olması, en az 1-2 gündür de alkol almaması gerekiyo..

buna nası cevap wersem bilmiorum ama uymuyor artık.bu şartı da bilmiyordum hem:D2senedir tıp okuyorum böle bişeyi ilk defa duydum...

daha 2 gün önce, okulumuza (Bilkent Üni), Hacettepe'den Türkiye'de AIDS üzerine tıbbi çalışmalar yapan sayılı doktorlardan birisi konuşmacı olarak geldi..

O'nun anlattıklarına göre,

bildiğin üzere AIDS cinsel yolla bulaşması yüksek bi virüs yada hastalıktır..

Kanda AIDS'i öğrenmenin yolu Elisa Testi'dir.. Ve bu test, cinsel ilişkiden en az 3 ay sonra yapılmalıdır...

Çünkü kanla bulaşan virüs olan AIDS, 3 ila 6 ay arasında kendini belli ediyor...

HIV vücuda girdiğinden itibaren, vücutta bununla savaşmak için özel antikorlar oluşur. Elisa diye bilinen testle kanda, hastalığa sebep olan mikroba karşı gelişmiş olan antikor olup olmadığına bakılır. Antikorların Eliza yöntemiyle ölçülebilecek düzeye ulaşması için 3 aylık bir süreye (pencere dönemi) ihtiyaç vardır. Bu nedenle test, bulaşma olduktan 3 ay sonra yapılmalıdır.

http://www.aids.hacettepe.edu.tr/sss.htm

doktorluk eğitimi alan arkadaşım, verdiğim link'i bi oku istersen..!

Son düzenleme:
kan vermek isteyenlerin, en az 3 aydır cinsel ilişkiye girmemiş olması

burda demek istediğim de, korunmasız bir cinsel ilişki...

AIDS'in nezmn ve nasıl bulaşacağını eminim herkes çok iyi biliyordur...

eğer yeterli kan blunamazssa gelir veririm yada lazım olursa

abi saolasın istanbulda olmamana rağmen bunu sölemen gerçekten takdir edilir bir davranış.. ama yakınlardan bi yerden bu sitede yada hocanın çevresinden birinden illaki bulunur heralde kan.. ama hoca tekrar bi mail atıp durum çok ciddi falan derse yinede haber ederim sana..

güncel..

istanbuldaki tanıdıklarımda söylerim uyan kangrubu varsa telefon numaralarını yazıp yollarım

ok..

benim kan grubu tutuyor 0 rh+
0533 633 53 73

Geri