1.2 corsa enjoy almak istiyorum düşünceleriniz bekliyorum!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sympha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dizel aracı alırken biraz daha fazla ödersiniz bunu da yakıt tüketiminden tasarruf ederek çıkartabilirsiniz.Bakım masraflari dizelin benzinliye göre biraz daha yüksek olsa da çok tercihini etkileyecek kadar olmayacaktır.Dizel araçla aniden tork (güç) üreterek seri hareket edebilirsin.Benzinli 1.2 -1.4 corsalar dizel gibi fırlamasada dogru vites ve devir aralıklarını secerek dizel kadar atak olabilirsin ancak bu da seni ekonomiden uzaklaştırır.

Özetlersem benim için en önemlisi yakıt ekonomisidir diyorsan dizeli seç, ama ben yakıt tasarrufu degil de zaten çok fazla kullanmıyorum sessiz,sarsıntısız kullanayalım, bakım ve kasko giderim biraz da makul rakamlarda olsun diyorsan 1.2 veya 1.4 benzinli araç tercih etmeni öneririm.

Benzinli araç gitmez bayılır vs gibi yorumlara takılma, bu aracı opel mühendislerinin tasarladığını ve bu aracın her şartta sahiplerine isteneni verebilmesi için üretildiğini unutma

Dizel aracı alırken biraz daha fazla ödersiniz bunu da yakıt tüketiminden tasarruf ederek çıkartabilirsiniz.Bakım masraflari dizelin benzinliye göre biraz daha yüksek olsa da çok tercihini etkileyecek kadar olmayacaktır.Dizel araçla aniden tork (güç) üreterek seri hareket edebilirsin.Benzinli 1.2 -1.4 corsalar dizel gibi fırlamasada dogru vites ve devir aralıklarını secerek dizel kadar atak olabilirsin ancak bu da seni ekonomiden uzaklaştırır.

Özetlersem benim için en önemlisi yakıt ekonomisidir diyorsan dizeli seç, ama ben yakıt tasarrufu degil de zaten çok fazla kullanmıyorum sessiz,sarsıntısız kullanayalım, bakım ve kasko giderim biraz da makul rakamlarda olsun diyorsan 1.2 veya 1.4 benzinli araç tercih etmeni öneririm.

Benzinli araç gitmez bayılır vs gibi yorumlara takılma, bu aracı opel mühendislerinin tasarladığını ve bu aracın her şartta sahiplerine isteneni verebilmesi için üretildiğini unutma
tşk ederim cevabınız için çok profesyonel araç kullanıcısı değilim bu aracı uzun süre kullanıcam o yüzden sıfır olsun istedim aklımda dizel araç almak var ama iyi bi kullanıcı olarak görmüyorum kendimi çok ta vasat sayılmam fakat motoru üzermiyim yani kısa sürede haşatını çıkarırmıyım diye endişeleniyorum benzinli araç gbi arasında çok kullanın farkı var mı bilemiyorum benim yerimde olsanız hangisi alırdınız

2011 olunca fiyat farkı ortaya çıkargibi geliyor ve temmuz gibi aracı alırsan temmuz vergisindende kurtulmuş olursunn
2011 olması için eylül yada ekim gibi satılan araçlarda oluyor diye biliyorum ben ama ne kadar doğru tam bilemiyorumm
ben şimidye kadar kullandığım dizel corsada her 10000 kmde bir ortala 150 tl civarı bir bakım maliyeti çıkardı tabiikşde bu serviste daha fazla olur servistede 200 250 civarı olur artık korkulduğu gibi değill dizelller benzinli bir araca yapışan masrafla aşağı yukarı aynı masrafa sahipp
10000km 150 hiç bişey değil 250 de değil opel satış yetkilileri de bana benzinliyi araç almamı önerdiler ama ben uzun süre kullanıcam bu aracı keşke dizel alsaydım demek istemiyorum sonradan

Aklınızda dizel araç varsa dizel alın, motoru üzeceğinizden de endişe etmeyin.Otomobil motorları o kadar da hassas değillerdir, limitler dahilinde kullanırsanız aracınızın motoru size uzun yıllar sorunsuz hizmet eder.Bu limitleri aracınızı aldıktan sonra servisten ögrenebilir ve aynı zamanda kısa sürede tecrübe ederek ögrenebilirsiniz.

ben daha önce hep benzinli araçlar kullandım astra ilk dizel aracım ve cok cok memlunum..dizelde uzun yolda 900-1000 km arası yol gıdıyo 1 depoyla ki corsa da aynı.şehir içinde de çok yakmıyo bence benzinliye göre cok cimri ;) masraf konusunuda arkadaşrımız çok ii özetlemiş dedıklerı gıbı cok fazla bi masraf acmıyo rutin bakımlarda..sonuçta söförsünüz dizel benzinli fark etmez bence arabaya alışır kullanırsınız ben olsam dizel alırdım.saygılarımla..

sıfır dizel alın keyfinizce kullanın zaten sıfır alacaksanız garantisi vs. var bakımlarıda at ile deve değil. dizelden şaşmayın.

güle güle kullanın

ben daha önce hep benzinli araçlar kullandım astra ilk dizel aracım ve cok cok memlunum..dizelde uzun yolda 900-1000 km arası yol gıdıyo 1 depoyla ki corsa da aynı.şehir içinde de çok yakmıyo bence benzinliye göre cok cimri ;) masraf konusunuda arkadaşrımız çok ii özetlemiş dedıklerı gıbı cok fazla bi masraf acmıyo rutin bakımlarda..sonuçta söförsünüz dizel benzinli fark etmez bence arabaya alışır kullanırsınız ben olsam dizel alırdım.saygılarımla..
teşekkür ederim cevabınız için evet dogru söylüyosunuz alışırım heralde zamanla dizel gerçekten daha mantılık söylenenlere göre ayrıca opelin listesinden baktım şimdi 1.2 şehir içi 6,9 dizel 5,4 şehir dışı 3 küsürlere düşüyo listeye göre

sıfır dizel alın keyfinizce kullanın zaten sıfır alacaksanız garantisi vs. var bakımlarıda at ile deve değil. dizelden şaşmayın.

güle güle kullanın
teşkkür ederim öyle yapıcam evet daha mantıklı:)

dizel aracı bilmem ama 1.2 araç az yakar diye birşeyi kullandığım için kabul etmiyorum. kalkarken daha çok zorlanıyor. arabayı hızlandırmak güç oluyor. sehir dışında ise sabit 90 la giderseniz ekonomik ancak 120 civarında bir hızda yaklaşık sehir içi kullanımına yakın bir değer oluyor. benim 1.2 paliom vardı benzinde 8-8.5 litre yakıyordu sehir içi, şehir dışı sabit 90 la 5-5,5 litre ancak 120 civarına çıkınca 7-7.5 ten aşağı düşmezdi. lpg ile bile 9 -10 litre arası yakıyordu. şimdiki aracım 2.0 16v otm ama lpg ile 10-10.5 litre yakıyor. bende küçük motor az yakar sanıyordum. birde zaman geçtikçe ekonomiden çok performans beklentisi oluyor.

Geri