/// 1-2 sorum olucak ASTRA H

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ice
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
I

ice

Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar imzamdaki arabamı alalı 2 hafta oldu
bayramdan bayrama gördügüm kuzenimin arabasıydı
geldigi gibi 30 bin bakımı + pasta cila yapıldı
çok memnunum zaten istedigim arabanın ta kendisiydi ama daha yabancısı sayılırım
o yüzden kuzenim yerine sizlere danışmak istedigim birkaç soru var

1) sport tuşu? neye yarar artıları eksileri nelerdir? ben bi bayan olarak 80 km hızı geçmiyorum ama yinede sormak istedim bu tuş sadece performans mı arttırıyo?

2) easytronic viteste manuel yada otomatik kullanım yakıt açısından fark yaratır mı? yani ben şuan otomatik A'da kullanıyorum manuele geçsem yakıtta azalma falan söz konusu olur mu? yakıttan şikayetim yok gayet yakması gerektigi gibi yakıyo ama benim sorum meraktan :rolleyes:

3) bide en çok merak ettigim şey Allah korusun herhangi bir kaza durumunda emniyet kemerim takılı olmasa airbag açılır mı? yoksa bunun açılsın yada açılmasın diye elden ayarlanan bi kısmı var mı yoksa emniyet kemeri takılı olursa mı ancak airbag açılır?

arkadaşlar aranıza yeni katıldım bu konularla ilgili pek bilgim yok ama forumu çok sevdim okuyan ve cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim =)

ben yanlızca 1 için konuşiyim =)

Performans attıran bir tuştur.Ama siz çok soğuk havalarda , dik yukuşlarda kısaca aracınızın zorlandığını hissettiginiz yerlerde kullanabilirsiniz.. Bu tuşun kullanımı yakıt artışına sebep olur.

benım bıldıgım kemer takılmassa airbagler acılmaz...pratik olarak yaşamadım ama etraftan duyduklarım bu yönde..

aracın hayırlı olsun. sana tavsıyem vıtes koluyla fazla oynama automatıkte kullan. sakın aracı zorlatma çamura felan saplanırsan hiç zorlatma bı traktör tut 50 ytl ver çok daha kar edersin.
emnıyet kemerınıde aracına bıner bınmez tak rahat edersin. iyi yolculuklar

cevaplar alındı sanırım:)
ayrıca sport tuşunda konfor daha az olur ama arabanın direksiyona verdiği tepkiler daha çabuk olur.. ayrıca performans artışıda bir miktar oluyor..

anladım arkadaşlar ben bu sport tuşuna 40 yılda bir dokunucam veya hiç dokunmam sanırım çünkü ben ve performans kelimeleri birbirine çok uzak kalıyor :D 2. ve 3. sorularımı da biraz anladım sayılır sizin ayrıyetten tavsiyeleriniz varsa da yazarmısınız :rolleyes:

valla o sport tuş beni bitiriyo.araçtaki hızlanma çok artıyor. özellikle otobandan kullanmanızı tavsiye ederim. şehir içi dur kalk flan olmaz. araç coşuyo resmen ama ice hanım sport tuşunu pek kullanır mı bilmem:))

ayrıca otomatikte yakıt tüketimi artar çünkü deviri yüksek tutar araç otomatikteyken. buda ekstra yakıt demek. airbag ler için şunu diyebilirm, emniyet kemeriyle ilgisi yok, kemer takmasanızda airbag patlar. ama airbag patlayacak derecede bir kazada, o hızda ani çarpmayla siz emniyet kemerini takmazsanız airbag in pek bir anlamı kalmaz hatta zararı olur diye düşünüyorum.

airbag kafasına göre takılıyor..kemer takanların açılmıyor takmayanların açılıyor :) en iyisi kemer takmaktır..kemere alışın..

arifba çok doğru diyon. adam astraya kemer takma uyarısı koyuyo, dan dan sesten başın şişiyo, ama bizim türk kemeri sırtının arkasından takıyor:))))

Geri