/// 1-2 sorum olucak ASTRA H

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ice
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ayrıca otomatikte yakıt tüketimi artar çünkü deviri yüksek tutar araç otomatikteyken. buda ekstra yakıt demek. airbag ler için şunu diyebilirm, emniyet kemeriyle ilgisi yok, kemer takmasanızda airbag patlar. ama airbag patlayacak derecede bir kazada, o hızda ani çarpmayla siz emniyet kemerini takmazsanız airbag in pek bir anlamı kalmaz hatta zararı olur diye düşünüyorum.
evet kemer takılmazsa airbag in hiçbir anlamı yok.zararları oluyor.örneğin hızlı yapılan bir kazada airbag patlar ancak kemer takılı değilse zaten araçtan fırlama riski var sonra airbag patlar ama boyun kırılma riski var çünkü kemer tutmuyor o sıra vs vs.kemere her zaman alışmalıyız can güvenliğimiz için

birinci soruya arkadaşlar çok iyi cvp vermişler...
ama kemer konusunda bazı arkadaşlar, takmassan airbag açılmaz diyor, buda yanlış... kaza anında ister airbag tak, ister takma patlar....
bizzat yaşadım bu olayı..

....

Kemer takılmadığı zaman hava yastıkları boyun kırıcı olabiliyor sadece sağ yolcu hava yastığını iptal edebiliyorsun o da bazı donanımlarda var bildiğim kadarıyla.

yeni astralarda sağ koltukta sensör var. yolcu olduğu zaman sağ hava yastığı aktif olur. eğer yolcu yoksa otomatik iptal olur.

yolcu airbag iptal etme astrada var mı bilmiyorum ama golf ve jetta da vardı galiba

opel o konuda golf ve jettadan daha üstün arkadaşlar. golf ve jettada elle iptal etmen gerekiyor. opelde yolcu olmadımı otomatik iptal oluyorrrr

airbag her koşul da açılır.

sen emniyet kemerini takmadın oh olsun geber diyemez yani araba üreticileri..

selamlar

kemer takılı degilken airbag açılırsa iyi mi olur kötü mü olur pek karar veremedim dogrusu her zaman kemeri takmak lazım ne olur ne olmaz

Geri