Merhaba arkadaşlar.. corsa c almak istiyorum fakat 1.3 dizel motor mu yoksa 1.2 benzinli mi alsam karar veremedim? daha önce kullanan arkadaşlar deneyimlerini aktarabilirler mi? dizel araçların masrafları söylendiği kadar cok mu yoksa abartı mı?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
1.2 benzinli alın sorunsuz sıkıntısız binin. Dizel için çok km yapmak gerek, bakımları ağırdır, km yüksektir. Ben 2010' da 1.2 essentia sıfır aldım sorunsuz kullanıyorum. Donanım yok ama sıkıntı, sorunda yok
bakımı ağır derken yağı aynı filtreler aynı garantisi bittikten sonra hiçte ağır bakımı yok.
ayrıca 1.2 kalkışta 1.viteste biraz öne çıkar ancak 1.3 uzun tork bandı sayaseinde geçer. son hızdada 1.2 önde olabilir ancak ara hızlanmalar 1.3 cdti'da daha iyi olduğundan aradaki farkı kapatamaz...
bakım denilince yağ su filtreler vs. turbo bakımıda hadi ekledik diyelim. 100 bin km'de turbo değiştirsem zaten o süre zarfında her türlü amorti ediyor kendini.Fatih bey şuan benzinli ile dizel performansını karşılaştırmadım farkederseniz. Benzinli uçar gider, dizel uzar gider o ayrı. Bakım olayı tamamen araçla ilgili birşey. Turboyu patlatmış bir dizel benzinlinin 5-6 peryodik bakımına eşdeğer. Daha enjektörlere girmeyelim . Bahsedilen C kasanın dizelinin az km olanını bulmak çok zor ki bulunsada D kasa fiyatı çekilecektir, O manada bahsi geçen kasanın 1.2 benzinlisini almak daha mantıklı. Tabiki bunlar bana göre, size veya alacak arkadaşa göre değişir. Saygılar.