1.3 CDTİ HIZ LİMİTÖRÜ ??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gungun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 1.3 CDTİ HIZ LİMİTÖRÜ ??

arkadaslar 180 i gordugumde devir saati 4 bin civarindaydi bassan giderdi ama dip gaz yaptim yemedi gazı 180den sonra boşa basmış gibi oldum yani.

- bazi arkadaslar 205, bazilari 212 yapabildigine gore, hizda bi kilit yoktur arkadaslar.
- ayrica o beyindeki hiz kilidi bmw lerde bile var :)
Olmasi daha iyi, o noktadan sonrasi zararli oldugu iicin motora, koyuyorlar..

onderak link' Alıntı:
- bazi arkadaslar 205, bazilari 212 yapabildigine gore, hizda bi kilit yoktur arkadaslar.
- ayrica o beyindeki hiz kilidi bmw lerde bile var :)
Olmasi daha iyi, o noktadan sonrasi zararli oldugu iicin motora, koyuyorlar..

Bmw lerde var eskiden hatta dijital olarak değil gaz pedalının altına takoz tarzında ford' larda olurdu yalnış mı hatırlıyorum .?

Yani bmw'lerde bile var demem de ki amac su, bu motor kaliteli bi motor. Adamlar 225'e limit koymuslar.. Daha fazlasini yapamaz mi 180 civarinda beygiri olan bi araba? Yapar, yapmasinada... Burdaki amac motoru korumaktir...

180 yapacak yola rastlamadım ben ... ayrıca 130-140 arası otobanda en ideal hız.. yakıtta az yakar araba.

Düz yolda kesinlikle 190 ı geçemedim banada takıldı gibi geliyodu çünkü 190 a ulaştığım süre çok yavaş değildi hani 189-188-189-190 yaparsın tamam dersin bu araç budur pat diye 190 yapıyorum dahada çıkmıyo hafif eğimde 207 yi gördüm ama bi chip yapılsa o 207 leri 212 leri düz yolda görürüz gibime geliyo

hız sınırlaması olduğunu düşünmüyorum düz yolda 206 gördüm bassam biraz daha da giderdi. hızı çok sevmem ama arabanın neler yapabildiğini görmek istemiştim  steeringwheel

200 ü gördüm ama daha fazlasını denemedim bende bunu ilk defa duyuyorum

hakkinenk link' Alıntı:
Araba 1.3 95bg. düz yolda  max 180-185 normaldir. Sanırım benimde 180de taklıyor. Ama son süratı mı budur yoksa limitörmü vardır bilmiyorum. Ben şuana kadar kullandığım araçlarımın hiçbirinde normal düz yolda fabrika verisini pek geçebildiğimi görmedim. Genelde ince bir eğimde hızımızı son süratin üstüne çıkartmışızdır ve düzlüktede bu süratı bir miktar sürdürebiliyoruzdur. Yavaşlayıp tekrar düz yolda fabrika verisinin üzerine çıkmayı deneyen var mı?

Dün akşamüstü rüzgarsız bir havada ve düz kaymak asfaltta 193km hızı zorlanmadan gördüm. Geçen sene 180'de takılan arabam 190ı çok rahat geçmeye başladı. 160-190 arası hızlanmada motor hacmine göre çok çok iyi

Geri