Ynt: 1.3 Dizel Araç Sahipleri Bakabilirlermi Lütfen
+birkaç yüzbin...
+birkaç yüzbin...
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
1. Araç tam size göre hiç merak etmeyin.hatta çok fazla olumsuz yorum okuduysanız, aracı aldığınızda performans konusunda beklediğimden iyi bile diyebilirsiniz.ercub link' Alıntı:[quote author=bugrakorkmaz link=topic=1851.msg39247#msg39247 date=1310124655]
1.Araç benim kullanış biçimime ( sakin ) hitap edermi?Yakıt ekonomisi sağlayabilirmiyim?
2.Ekonomik olurmu? (Ortalama tüketim değerlerini inceledim ancak Segmentinin en fazla yakan dizel grubunda görünüyor ve bu beni düşündürüyor)
3.Hernekadar kasanın ağırlığından bahsedilsede, sollama esnasında ara hızlanmalar 1.3 dizel araçlarda nasıl?Araç turbosu devreye girmedende ara hızlanmalarda 1.3 yeterlimi?
4.Dizel araç sahibi ilk kez olacağım, araç içerisine motor sesi çok giriyormu?
5.Arabayı teslim almadan kronik olarak nitelendireceğiniz bir sorunu servise göstertmelimiyim?Teslimat formunu imzalamadan yaptırmam gerekenler neler?
Aklıma gelen sorularım şimdilik bukadar.Cevap veren ve ilgilenen herkese teşekkürler.
1450 kmlik uzun yol izlenimlerin detaylı olarak gelecektir... yoldan 1 saat evvel geldim yorgunum... .. saygılar...
sadece şu kadar bilgi
1450 km %100 klima açık(18-19-20-21 derece)
Toplam Yük Araç + Ben ve Eşim 168kg + Eşyalar(100kg civarıonda)
%60 gidiş geliş yol
%40 double yol
%10 Öok Kötü yol çalışmaları(Yanışlı-ALanya arası-150 km civarı) inanılmaz kötü... araç hala çok pis..
%75 şehir Dışı %25 şehir İçi Kullanım
Uşak-Afyon-Konya-Karaman-Mut-Silifke-Yanışlı-Alanya-Antalya-Isparta-Afyon-Kütahya
Konfordan ödün vermeden kullanış 70 km ortalama sürat (Maks 150- Min 10) -Rotadan mütevellit.
Toplam Yakıt Tüketimi 5.5
Toplam 3 kazaya şahitlik
1423 link' Alıntı:sn.warlordares, aracınızla gittiğiniz çetin koşulları tahmin edebiliyorum ama tabiki o yolların sıkıntısını siz çektiniz ve haklılığınızdan şüpem yok.geçi klimayı o kadar kaideye almamıştım.5.5 değer normaldir.
ben sadece 1.4 turbo aracımdan yaşadığım örneği vermek istiyorum,ankara-trabzon arası 750km lik yolun samsuna olan kısmında yani 400km sinde genelde 120 km gibi hızla gittim samsundan trabzona (350km) 100 ile sabit gittim.araçta 3 kişi ve bagaj full idi.elde ettiğim ortalama 6.2lt/100km idi.1 depo bitmeden vardım..gerçi mevsim kıştı ve klima kapalıydı.
şimdi ben düşündüğümde 1.3 cdti ile 4.5 lt/100km lik ortalamayı normal görüyorum. (çetin koşulları dahil etmezsek)