Ynt: 1.3 dizel astra bukadar yakani duymamissinizdir!!!!
Cuma günü babamın Passat dizelini uzunca bir süre kullanma şansı buldum. Arabayı aldığımda ortalaması 5.6 idi arabanın. Gerek kendi arabamda benzin harcamasının rekor düzeyde olması nedeniyle içimde biriken gaz olsun gerek altımdaki Passat'ı
babamın arabası gibi kullanabilme olanağım olsun, acımadım diyebilirim arabaya. Top speed denemeleri, koca arabayla TC lambasını diskotek topu gibi yakıp söndürme. Artık elden ne gelirse yaptım, arabanın motoru açıldı, mazotu etrafa saçıldı. (Bu yazıyı babam görürse, ben yazmadım bu iletiyi, hesabım hacklendi.) (
2 saat sonra arabanın ortalaması 8.9 idi. Yakıt ibresi de aldığımla alakasız bir yere inmişti. Lakin, daha sonra tamamen sakin kullanıma geçtim, o ortalama direk 6.2'ye geri indi ve ibre daha da yerinden oynamadı. Araba acımasızca kullanılınca inanılmaz yakıyor, anladığım kadarıyla bu 1.3 dizel içinde 1.6 dizel içinde aynı. Sakin ve doğru kullanımda ise bu dizeller bir anda ekonominin dibine vuruyor. Ha benim Active Select'li 1.4T arabam ise hep acımasız modda. Çok basıyorsun çok yakıyor, abartıyorsun benzini içiyor kesmiyor kanını içiyor resmen, sakin kullanıyorsun sanki az yakarsa biri ona Corsa diyecek mi sanıyor nedir yine çok yakıyor. (
Ama dizelin kullanıma göre çok yaktığını kendimde gözlemledim, uygun kullanıma ise dizelin tepkileri çok iyi, ağlamak istiyorum, biri bana dizelini versin. ((