Astra corsa arasında 400 kg fark var. Mesela ben aracımla yayla yolunda yalnızken 7 lt\100km yakarken aynı yolda araçta ekstra 400 kg daha yük olduğunda 10lt\100km yakıyorum.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Evet yazılımla yakıt düşüyor ama öncelikle aracınızın bir sorunu olup olmadığını anlamalısınızValla Corsa yı arıyorum açıkçası yakıt açısından.Diğer iç özellikler tabii ki astra daha güncel ve yeterli özelliklere sahip.Sizce Yazılım yapmak yakıt tüketimini çözmek açısından yararlı olur mu ?Acaba opel servis'e götürsem bir sorun olup olmadığına baksalar daha net bir fikir sahibi olur muyum ?
Akşam akşam rahatsız ediyorum ama konu benim için önemli. Filtre ve yağ bakımı yapıldı ama maf, map sensörleri konusunda emin değilim. Egr tıkanıyor olabilir. Dpf' si iptal edildi. Dediğiniz kişilerle de iletişime geçeceğim.
Oncelikle aracinizda katalizor dolumu? araciniz gordugum kadariyla sehir ici max 5.2 fabrika degeri var. Kisin ortama 1 litre daha farketse diyecegim ama bu eksileri gordugunuz aracin donma seviyesinds olan sartlar. Suan dogudayim halen kis gelmedi gece -2 3 leri goruyo. Yani suan ki sartlara gore araciniz 1 tik fazla yakiyo 6.7 ortalama degerinize gore. Sensorleriniz ozellikle maf ve map sensorlerinizi bi temizletin. Egryi temizletin. Egr tikanmaya baslasi ise araciniz zamaninda devirlenemiyordur buda sizin aracin gitmesi icin biraz yuklenmeniz anlamina gelir yakiti artirir. Kislik lastikleri taktiysaniz yakit farkettirir. yazin sedan 1.4 t ler 7.8 7.9 gorurlen lastikten dolayi kisin 8.4 9lara dayanabilir. Yakit fazlanizin nedeni lastiklerini olabilirm kislik lastik takili ise 6.7 normaldir.
Aracım zamanında devirlenmiyor. Egr ye baktırmam lazım. Lastikleri 4 mevsim ama şöyle bir sıkıntı var. Arka lastikler 2013 ön lastikler 2016 yılına ait. Dpf zaten iptal edildi. Opel ile de iletişime geçeceğim. Bu map ile maf sensörünü kesin temizleyeceğim. Yazılım konusunda eğer araçta bir sıkıntı yoksa önerebileceğiniz bir yer var mı?motoru opel de baktırmak en temizi sanırım.Oncelikle aracinizda katalizor dolumu? araciniz gordugum kadariyla sehir ici max 5.2 fabrika degeri var. Kisin ortama 1 litre daha farketse diyecegim ama bu eksileri gordugunuz aracin donma seviyesinds olan sartlar. Suan dogudayim halen kis gelmedi gece -2 3 leri goruyo. Yani suan ki sartlara gore araciniz 1 tik fazla yakiyo 6.7 ortalama degerinize gore. Sensorleriniz ozellikle maf ve map sensorlerinizi bi temizletin. Egryi temizletin. Egr tikanmaya baslasi ise araciniz zamaninda devirlenemiyordur buda sizin aracin gitmesi icin biraz yuklenmeniz anlamina gelir yakiti artirir. Kislik lastikleri taktiysaniz yakit farkettirir. yazin sedan 1.4 t ler 7.8 7.9 gorurlen lastikten dolayi kisin 8.4 9lara dayanabilir. Yakit fazlanizin nedeni lastiklerini olabilirm kislik lastik takili ise 6.7 normaldir.
Bunları yapacağım zaten. Şuan önceliğim yakıt tüketimi ilginize ve zamanınıza teşekkür ederim.Lastilerin omru 5 yildir. 2013 ler disleri olsada bitmis. Arac onden cekisli oldugu icin onlere yeni lastik alip arkalara 2016 lari takabilirsiniz. Guvenliginiz icin bu yaparsaniz iyi olur.