1.4 - 1.6 astra

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan egebuca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
tahmin olarak 100 km'de 1.6 araç 1.4'ten 4-5 litre daha fazla yaktığını düşünüyorum,ama performans açısından 1.6 tabiki daha iyi,ben 5 litre için 1.6 mı almıcam dersen bence 1.6 idealdir

4-5 litre daha fazla mı:eek: :eek: :eek:
aman hocam naptın sen?

1,6 uzun yollarda 1,4 e göre daha avantajlı,şehiriçi kullanımda fark edebilir,ama 1,6 gibi gitmek istersen daha fazla yakabilir.

1.4 kucuk kaliyorda, 1.6 kucuk kalmiyormu??????:( :( :confused: :( :confused:

ev tipi arabalar bunlar, minimum motor,herkes ister ekonomik motor 1.8 olsun diye ama vergi+benzin problemi işte :( :(

1,6 şehirlerarası yolda 1,4ten az yakmaz 80-120km aralığında.daha yüksek hızlarda farkını ortaya koyar.şehiriçinde ise sağ ayağına hakim olabilirsen gerçekten az yakar.2500dewirin altına indi mi hızlanmak için gaza baya bi basmak gerekio.o yüzden de hele ki izmir istanbul gbi şehirlerde braz daa sawurgan olabilir.ama kullanım için ideal motor yine de 1,6...

1,6' yı tavsiye ederim özellikle lpg düşünürsen 1,6 nın altına inme, benzinlide şöfor faktörüde bayağı sonucu etkiler kanımca:good:

Peki arkadaşlar 1.6 motor da hemfikiriz. Bir sorum daha olacak. Ben şu an 206 kullanıyorum.İki kişi için ideal ama yakında aile genişlicek o yüzden astra lara bakıyorum. Merak ettiğim ( sanırım g kasa diyorsunuz )astra hactback lerin bagajı sedanlar kadar genişmi. Bi bebek arabası beşik+ıvır zıvır rahat sığar mı ? Genişlik açısından hangisini önerirsiniz.

allah bağışlasın :D
bence sığar derim
g kasayı bilmiyorum ama bir önceki serisi olan f kasada gayet kullanışlı geniş bi bagajımız var

Bagajı düşünüyorsan sedan alacaksın ama hatchbackde alsan bu dediğin eşyalar sığar çünki arka koltuklar ön tarafa doğru katlanabiliyor

astraya 1.6 vectraya 2.0 yakışıyor kim ne derse desin.

üstelik 10 sene astra F NB 1.6 ecotec kullandım. geçen sene hala yeni nesil 1.6lar kadar yakıyordu ve çoğunu ekiyordu. Ankara trafiğinde 8.6 litre/100km. Sırf bu yüzden opelden devam ediyorum.

Geri