Arkadaşlar dün gece 2 civarı İstanbul-Kocaeli arası 125 km yol geldim uykum ve acelem olmadığı için aracın 90 km ile yakıt tüketimini test ettim, yol tam istediğim gibi boştu ve neredeyse 89 km hıza düşmeden geldim gişelerden dahi 90 ile geçtim hiç fren kullanmadım sadece izmitte tek ışıkta durup kalktım, onun dışında gaza ya da frene müdahale etmedim. İnanın bunu başarmak çok zor aracı aldığımdan beri ilk defa böyle bi çılgınlık deniyorum ( ama sonucu beni çok şaşırttı: ortalama 4.2 litre benzinin şuan pompa fiyatı 5.11 *4.2=21.462 kmde 215 kuruş.. Bu değeri babam 2011 model tüplü corollasında yakalayamıyor. Araç 1.4 t Sedan manuel vites. Aracın en sevdiğim yanı 90 km hızla 1800 devirlerde bile 6. viteste yüksek tork sebebiyle dik yokuşlarda bile vites altçatmanızı istememesi.. Babamın aracıyla 6 viteste 120 km hızla 3.000 devirde Dilovası rampasında tıkanıp 4. vitese kadar düşerken benim aracımla 6. viteste istediğim devir ve hız bandında çıkabiliyorum üstelik daha az bir yakıt ortalaması ile.. Sürekli gider gelirim Kocaeli-İstanbul arası normal yakıt değerlerimde 140 km ortalama hızla 7 litrenin üzerine çıkmıyor. Yoğun trafikte aralarda 230 km hıza çıkmalarda dahil.. Araçlarımızın yakıtı gerçekten cüssesine yakışır tarda, ah bide benzinimiz biraz uygun olsaaa.....