Ynt: 1.4 Turboya Lpg...
eketen link' Alıntı:
[quote author=akın link=topic=1314.msg37243#msg37243 date=1308550110]
[quote author=eketen link=topic=1314.msg37208#msg37208 date=1308514392]
[quote author=ercub link=topic=1314.msg37186#msg37186 date=1308508788]
[quote author=eketen link=topic=1314.msg37176#msg37176 date=1308502688]
Aynı motora sahip 308 yada focus, 1.4 t astra ile ş.içi tüketiminde normal kullanım şartlarında aynı litre yakıt tüketir. Tek fark dizel ile benzinin litresindeki fiyat farkı. Ayrıca benzinli araçlar dizellere göre fabrika verilerini gerçek yol şartlarında daha kolay yakalıyor.
iddialı bir cümle olmuş. saydığınız araçlardan sadece 2007 otomatik dizel focus kullandım o da şehir içi 8 lt. civarı yakıyordu. kendi adıma 50 tl.lik mazotla en az 210 en çok 280 km. yol yapmışlığım var. genel olarak 240 km. civarı gitmekteyim. ort. 210 krş. yakıyorum. 1 lt. mazotla 17 km.den fazla gidiyorum demek..
[/quote]
Sevgili ercub dizel otm. focus unuz 8 lt tüketiyormuş Burada 1.4t astrası olan arkadaşlarımız var onlar da ş.içi tüketim olarak 8 litrenin üzerinde tüketeceklerini hiç sanmıyorum Fikirlerini alabilirsek daha aydınlatıcı olacaktır. Siz 17 km yi uzun yolda yapıyorsunuz büyük ihtimalle Ben 1.6 t AT ile uzun yolda 100-120 km/s hızlarda 16 km yapıyorum. Ben 1000 km de 272 lira yakarım siz 220 lira yakarsınız.(Dizel 3.75 benzin 4.35 lira kabul edersek) Siz ile benim aramda 10.000 km de sadece 520 lira fark var. (((Benim 14 km yaptığımı dahi farzetsek ben 1000 km de 311 lira yakarım. Bu 10.000 km de sizinle aramda sadece 910 lira demektir))) Ki bu aramızdaki fark hızla kapanmakta; mazotun ve benzinin fiyatlarındaki artış oran farkı yüzünden. Dizelin başka yönlerdeki sıkıntılarından hiç bahsetmiyorum bile Tüm açılardan bakarsanız ve yanlış anlamayın dizel koklar ön yargısından kurtulabilirsek gerçeği daha net farkedebiliriz. Ben kendi adıma söyleyeyim dizelin gerçekten kokladığına inanmıyorum. 10.000 km boyunca kullandığım sıfır aracım ş.içi 10-11,5 km, ş.dışı(90-105km/s hız) 16-18 km arası yol yapıyordu ve ben aracı sıkıştırmam, tork bandında kullanırım. Umarım anlatabilmişimdir...
[/quote]
Kusura bakmayın ama hayatımda bu kadar yanlış bilgi içeren bir mesaj görmedim !
Yani utanmasanız dizel ile 180 beygirlik benzini su gibi içen bir aracı aynı kefeye koyacaksınız.
Güneş balçıkla sıvanmaz !!!!
Dizel bir araç siizn aracın iki katı kilometre yapar !!!
Somutlaştırırsak, ben dizel araçla şehir içi agresif kullanımla 850 km gidiyordum, merak ediyorum agresif kullanımda 1,6 T astra kaç km gider !!!!!
Ayrıca dizel araba her zaman piyasada en çok tutulan, ikinci el değeri çok yüksek olan, satmaya çalıştığınızda 1 haftada satılan bir araçtır, dizelin koklaması ön yargı vs değildir, bizzat tecrübe ile sabittir...
[/quote]
sayın akın sizin agresif kullanmanız birşey ifade etmez Ayrıca ben siz agresif kullanıyorsunuz diye agresif kullanmak zorundamıyım Siz şehir içi agresif kullanımla 50 litreden baz alırsak 850 km için 1e17 gibi bir rakam çıkar ki bu o tarz bir kullanımla ş.içi için imkansız Tabi ş.içinden kastınız nedir bilemiyorum şimdi siz de kusura bakmayın da bir motorun neye göre çok yaktığını tam olarak bilmiyorsunuz 180 beygir dediğiniz araç gazlarsanız sizin tabirinizle su gibi içer yoksa tork bandında normal kullanımda kendisinden düşük güçteki motorlardan az yakar Farkındamısınız bilemiyorum ama 2200 ila 5400 devir aralık bandında 230 Nm gibi max torku verebilen bir motor max performans kullanımında olmazsanız aracı çok rahat taşıyacağı için tahmin ettiğiniz yada ayağını tabandan ayırmayan kişilerin karşılaştığı gibi YAKMAZ Hiç düşündünüz mü otomobil konusunda otorite olan insanların neden yılda 25.000 30.000 den az km için dizelin bir anlamının olmadığını söylediklerini Mesajımda dikkatli okursanız 1.6 hdi araçlarla kıyaslama var Sizin 1.3 multijet arabanızla değil Kaldı ki ben 10.000 km boyunca bu motoru kullanmışım siz kullandınız mı hdi bir araç Yanlış bilgi içeren demişsiniz de yanlış bilgi olarak neresini gördünüz Arkadaşın kendi ağzından bahsettiği 8 lt mi yoksa 1.4 turbonun ş.içinde 8 den fazla yakmasımı yoksa benim 1.6 t nin uzun yolda 14 hadi 16 gitmesimi Güneş balçıkla sıvanmaz gibi beylik sözlerin bu gibi dostane yazılan forumlarda bence yeri yoktur ki ben burada hadi dizel aracınızı satın 180 lik araç alın ya da ben size satayım gibi bir söz de söylememişim Siz kendi fikrinizi belirtirsiniz ben kendi fikrimi Bu kadar hazımsız olmanıza gerek yok Benim yorumumdaki bilgiler matematik üzerine sabittir Bunda itiraz edebileceğiniz sadece arkadaşın söylediği 8 litre veya benim söylediğim 16 14 9 km değerleri olabilir Yoksa sizin aracınızın iki katı yapar gibi soyut bir söylem pek kabul görmez şimdi sizden 1.6 t nin şehir içi ve şehir dışı kaç km yapacağını söylemenizi rica ediyorum Bakalım sizin fikrinize göre dizel ile benim aracımın arasında 10.000 km de nekadar fark var...
[/quote]
Tamam 180 beygirlik araç 1,6 HDİ den az yakıyor
oldu mu şimdi ?